Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2020

Austin sust gemoederen: Grand Prix van Amerika nog lang niet in gevaar

De Grand Prix van Amerika staat vooralsnog niet op losse schroeven, ondanks de tijdelijke sluiting van het Circuit of the America’s in Austin vanwege de wereldwijde corona-uitbraak.

VS 2018 start COTA Amerika
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Dat meldt circuitbaas Bobby Epstein in gesprek met Motorsport.com. Het circuit van Austin heeft inmiddels de MotoGP race van 5 april naar 15 november verplaatst, terwijl de IndyCar-race van 26 april voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

Epstein is er echter nog steeds van overtuigd dat het circuit de F1-race van 25 oktober gewoon kan organiseren, indien de corona-pandemie tijdig kan worden bedwongen. “Alleen al in de komende 90 dagen zijn talloze evenementen uitgesteld, geannuleerd of in gevaar gekomen", aldus Epstein. “Al die beslissingen die vandaag zijn genomen hebben geen invloed op de organisatie van de Grand Prix."

Het Circuit of the America’s stelt in een verklaring diepbedroefd over de tijdelijke sluiting van het circuit, waarbij diverse medewerkers ontslag is aangezegd. “Het is inderdaad een vreselijke tijd in de evenementen- en horecasector. We hopen vooral dat iedereen gezond blijft, de waarschuwingen in acht neemt en bij goede tijden terugkeert naar COTA. ”

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Column Geen spaan heel gelaten van 'schandalige' FIA: "Ze moeten zichzelf eens onderzoeken"