Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Azerbeidzjan verdiende al een half miljard euro door organisatie Formule 1-race

Azerbeidzjan boert goed door het organiseren van de jaarlijkse Formule 1-Grands Prix. De race, die pas vier jaar wordt gehouden in Bakoe, heeft al bijna een half miljard euro in het Azerbeidzjaanse laatje gebracht.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Dat het organiseren van een Formule 1-race ondanks de enorme kosten alsnog lucratief kan zijn, blijkt wel uit een analyse van het accountancybedrijf PwC over de Grand Prix van Azerbeidzjan. Uit het onderzoek is gebleken dat de lokale economie daar 450 miljoen euro heeft verdiend aan de Formule 1.

De impact die de Grand Prix tot nu toe op het Aziatische land heeft gehad is enorm geweest. Sinds het een Formule 1-race organiseert, heeft Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, 270 miljoen euro direct verdiend uit andere markten. Ongeveer een kwart van dit bedrag, 65 miljoen euro, komt voort uit onder andere de transport- en toerismesector.

Uit de analyse blijkt daarnaast dat Azerbeidzjan indirect ongeveer 180 miljoen euro heeft verdiend aan de organisatie van de Grand Prix. Het effect van de Formule 1-race heeft de lokale bedrijfswereld ook enorm doen opbloeien. Daarnaast zijn er in de vier jaar dat het Formule 1-circus naar het land is gekomen ook een kleine twintigduizend banen bijgekomen, mede als gevolg van de Grand Prix.

Baku City Circuit, de organisator van de race, hoopt daarom ook nog lang door te kunnen gaan met het verwelkomen van de Formule 1. Vooralsnog heeft het een deal tot en met 2023 en kan het nog even door.

1 reactie

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari