© Honda Racing Corporation

Nieuwsoverzicht

Barreda vliegt laag op weg naar etappeoverwinning

07 jan. 19:44 René Oudman 0 reacties
Minder dan een uur had Joan Barreda Bort maandag nodig om de 84 kilometer aan special stage af te leggen. De 35-jarige Honda-rijder vloog laag tussen Lima en Pisco, om zichzelf na 57 minuten en 36 seconden terug te vinden aan de finish. Slechts Pablo Quintanilla kon enigszins in het spoor van de ontketende Spanjaard blijven.

De eerste etappe bij de motoren liep direct al vertraging op. De twee waypoints moesten op het laatste moment worden voorzien van andere techniek, waardoor het geduld van de deelnemers op de proef werd gesteld.

Waar de eerste motorcoureur, de Israëliër Gee Motzkin, op zijn geplande tijd vertrok, daar moest titelverdediger Matthias Walkner bijna vijf kwartier langer wachten dan hij in eerste instantie voor mogelijk had gehouden. De Oostenrijker begon zijn jacht naar prolongatie op een zevende plaats, ruim drie minuten achter Barreda.

Zoals gezegd kon eigenlijk alleen Quintanilla bijblijven en ook de Chileen leverde meer dan een minuut in. De Amerikaan Ricky Brabec reed keurig naar een derde plaats, Adrien van Beveren kwam na 84 kilometer volgas rijden precies drie luttele seconden tekort om de derde plaats in te nemen. Achter de Fransman noteerden Sam Sunderland en Toby Price respectievelijk de vijfde en de zesde plaats, zij het op respectabele afstand van de dagwinnaar Barreda.

# Naam Tijd (verschil)
1 Joan Barreda Bort 57 minuten, 36 seconden
2 Pablo Quintanilla + 1 minuut en 34 seconden
3 Ricky Brabec + 2:52
4 Adrien van Beveren + 2.55
5 Sam Sunderland + 2:56
6 Toby Price + 3:08
7 Matthias Walkner + 3:12
8 Kevin Benavides + 4:00
9 José Cornejo + 5:22
10 Xavier de Soultrait + 5:54

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen