Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oliver Bearman

Bearman laat visitekaartje achter: "Wat moet ik nog meer doen om in F1 te rijden?"

Oliver Bearman kende het weekend van zijn leven in Saoedi-Arabië. De achttienjarige Brit mocht de zieke Carlos Sainz vervangen bij Ferrari en deed dat met verve. Bearman eindigde als zevende en is een blij man.

Bearman Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het moet een rollercoaster zijn geweest: Oliver Bearman die halsoverkop Carlos Sainz verving bij Ferrari. De piepjonge Brit was ineens voor een weekend Formule 1-coureur in Saoedi-Arabië en liet een daverende indruk achter. Bearman startte als elfde, werkte zich op naar de punten en eindigde uiteindelijk op de zevende plaats. De man in kwestie moet er nog even van bekomen, al was hij niet nerveus voor de race.

"Verrassend genoeg niet", vertelt Bearman tegenover onder meer RacingNews365. "Het was dezelfde race als alle andere. Zodra de rode lichten aan gaan, focus je je op wat er om je heen gebeurt. Natuurlijk is de startprocedure anders, maar we hebben goed werk afgeleverd."

Wel was het nog even billenknijpen toen Lando Norris en Lewis Hamilton naderden op softs. "Ik zag ze achter mij naar buiten komen en dacht: 'die komen er snel aan'. Maar uiteindelijk presteerden de softs niet zo goed als gehoopt voor hen. Het gat stabiliseerde op 2,5 seconden en vijf ronden voor het einde wist ik dat ze kon verslaan als ik goede rondjes reed."

Vooruitzicht op F1

Bearman had wel de hulp van Hamilton nodig om uit de auto te klimmen. "Ik had het een beetje lastig. Het was een fysieke race. Maar in deze race is de bandenslijtage laag en zijn de G-krachten vrij hoog. Eigenlijk rijd je vijftig kwalificatierondjes, dus dat is indrukwekkend."

Richt Bearman nu zijn pijlen op een vast F1-zitje? "Ik weet niet wat ik nog meer moet doen, want ik rijd de rest van het jaar waarschijnlijk niet meer in de F1. Het was mijn doel om een goede indruk achter te laten. Ik denk dat ik het goed heb gedaan, dus dat is fijn. Dat is ook alles wat ik kan doen: blijven pushen en hopen."

Bearman denkt dus niet dat hij een nieuwe kans krijgt. De Formule 2-coureur hoopt ook dat Carlos Sainz weer terug is in Australië. "Carlos revalideert best goed en daar ben ik blij om. Uiteindelijk is dit zijn auto en zijn kampioenschap. Ik denk dat hij in orde is."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China