Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Berger: "Duel Hamilton-Verstappen nu al vergelijkbaar met gevecht Senna-Prost"

Eind jaren tachtig en aan het begin van de jaren negentig vochten Alain Prost en Ayrton Senna keiharde duels met elkaar uit. Jaren later weten de F1-fans de duels uit die tijd nog altijd goed te herinneren. De duels tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen doen voormalig Formule 1-coureur Gerard Berger nu al herinneringen aan die tijden.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Gerard Berger werd door Speedweek gevraagd of het duel tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, vergelijkbaar is met de strijd tussen Ayrton Senna en Alain Prost. Daar gaf de voormalig F1-coureur van onder meer Ferrari en Benetton een duidelijk antwoord op. "Het gevecht tussen Lewis en Max is nu al vergelijkbaar met het duel tussen Ayrton en Alain. Het hedendaagse duel tussen de twee kemphanen in de F1, verloopt namelijk precies zoals het gevecht tussen Senna en Prost destijds", aldus de huidige DTM-directeur.

De strijd tussen Senna en Prost leverde een aantal harde crashes op en Berger draait er dan ook niet om heen wat betreft de crash van Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. "Acties zoals we die zagen tijdens de race op Silverstone, waar de uitloopstroken zeer matig zijn, kunnen al heel snel fataal zijn", woorden waarmee Berger nogmaals wil duidelijk maken hoe snel coureurs kostbare punten kunnen verliezen in de strijd om de titel.

Volgens de Oostenrijker is de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton nog niet beslist, ondanks de voorsprong van de Mercedes-coureur in tussenstand van het kampioenschap. "De titelstrijd tussen zowel de coureurs als de teams liggen nog volledig open. Dat gaat ook zo verder, zowel op als naast de baan. Beide teams en coureurs geven namelijk niks weg. Daarnaast zal Verstappen ook niet wakker liggen van de 50 punten die hij voor had kunnen liggen op Lewis."

"Het werkt namelijk heel makkelijk in de sport, of je hebt de punten wel of je hebt ze niet. Daar moet je mee om kunnen gaan."

Ook interessant:

Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team