Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bezorgde Wolff zet Mercedes-reserves op scherp na rugklachten Hamilton

Toto Wolff is bezorgd over de gezondheid van Lewis Hamilton en houdt er rekening mee dat zijn reservecoureur aankomend weekend misschien wat werk moet verrichten.

Na afloop van de GP van Azerbeidzjan kon Lewis Hamilton alleen met de grootste moeite uit zijn Mercedes-bolide kruipen. De Brit had last van zijn rug door het gestuiter van zijn bolide en het zorgt voor bezorgde gezichten aan de Mercedes-pitmuur. In gesprek met onder meer RacingNews365 uit Toto Wolff zijn zorgen. "Het gaat heel slecht. We moeten echt een oplossing hiervoor vinden. Lewis heeft er van alle coureurs denk ik het meest last van, maar zo ver ik weet hebben alle coureurs gezegd dat er iets moet gebeuren, maar ik weet niet wat dat dan moet zijn", aldus de Oostenrijkse leidsman van Mercedes. "Porpoising en bottoming hebben met elkaar te maken. Op sommige circuits zien we porpoising, een aerodynamisch probleem, en op andere circuits hebben we auto's die last hebben van bottoming. Het is niet helemaal duidelijk, maar het hangt allemaal samen met de aerodynamische prestaties van de vloer."

Reservecoureur staat klaar

Wolff zegt dat zijn coureur gebroken is en is bezorgd over Hamilton, zeker aangezien de Brit over vijf dagen in Canada wederom in zijn Mercedes-bolide moet kruipen op wederom een hobbelig circuit. Gevraagd of de teambaas zich zorgen maakt over het aanstaande weekend, moet hij namelijk toegeven van wel. "Ja, ik ben zeker bezorgd. Ik heb hem na de race nog niet gezien of gesproken, maar je kan zien dat het niet meer simpelweg met spieren te maken heeft. Dit heeft met de ruggengraat te maken en kan consequenties hebben", aldus de teambaas, die overigens benadrukt dat het probleem niet alleen voor Lewis geldt. "Het is denk ik niet alleen een probleem van Lewis. Hij heeft er het meeste last van, maar over het algemeen hebben ook George en vele anderen er mee te maken. De oplossing zou dus inderdaad kunnen zijn om onze reservecoureur klaar te hebben staan. Overigens hebben we altijd een reservecoureur, bij elke race, om ervoor te zorgen dat onze auto's rijden." Op dit moment is het overigens niet duidelijk of Nyck de Vries of Stoffel Vandoorne de reservecoureur van dienst is. In Bakoe was het Stoffel, omdat Nyck meedeed aan Le Mans. De races daarvoor was Nyck meestal aanwezig.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden