Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Biaggi: "Dovizioso net niet goed genoeg voor wereldtitel"

In het begin van deze eeuw vochten Max Biaggi en Valentino Rossi ontelbare gevechten met elkaar uit. De rivaliteit was er zowel op als naast de baan en beide coureurs hadden een zeer succesvolle carrière. Rossi won negen wereldtitels en Max Biaggi won, inclusief twee Superbike-kampioenschappen, zes wereldtitels.

De in Rome geboren Biaggi keert dit seizoen terug in de MotoGP-wereld als teameigenaar van het Moto3 Max Racing Team. Rossi en Biaggi streden op het scherpst van de snede met elkaar. Beide coureurs genoten volop van de strijd, een unieke strijd volgens hem. "De rivaliteit tussen mij en Valentino was ongekend", aldus Biaggi tegenover de Gazzetta dello Sport. "Ik denk dat we daarna ook nooit meer zo’n onderlinge strijd hebben gezien in de MotoGP, al komt de strijd tussen Marquez en Rossi wellicht in de buurt."

De afgelopen seizoen was het Marc Marquez die de MotoGP-dicteerde op zijn Honda-motor. Ook dit seizoen wordt hij door velen gezien als de absolute topfavoriet voor de titel. Biaggi verwacht dat zijn grootste concurrent uit de Honda gelederen komt en niet uit Italië. "Ik denk dat Marquez dit jaar wederom de beste papieren in handen heeft. Zijn grootste concurrent zal waarschijnlijk zijn eigen teamgenoot Jorge Lorenzo zijn. Ik denk namelijk dat Andrea Dovizioso het net niet in zich heeft om wereldkampioen te worden. Hij zal meestrijden om de titel, maar ik denk dat hij de toppers over een geheel seizoen niet kan verslaan."

Dit seizoen rijdt Valentino Rossi op zijn veertigste nog steeds mee in de MotoGP-klasse, iets wat Biaggi de concurrentie niet snel na ziet doen: "Doordat jongens als Marquez en Lorenzo al zolang meegaan, geloof ik niet dat zij doorgaan tot hun veertigste. Zij zullen rond die leeftijd het racen moe zijn."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden