Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Billy Monger boekt sensationele eerste overwinning na horrorcrash

De twintigjarige Billy Monger, die in 2017 zijn beide onderbenen verloor na een verschrikkelijke klapper in de Engelse Formule 4, heeft voor het eerst sinds zijn terugkeer in de autosport een race weten te winnen. Het was tevens zijn eerste overwinning van zijn nog prille single-seater carrière.

Dit jaar komt Billy Monger uit in de Euroformula Open, waar hij voor het team van Carlin in een speciaal voor hem aangepaste auto rondrijdt. Tijdens de vierde race van het seizoen, die werd verreden in Pau in Frankrijk, bezette de 20-jarige Engelsman de elfde startpositie. Het regende en alle coureurs begonnen zodoende op de intermediate banden, behalve Monger. Hij besloot namelijk om een gok te wagen en kwam aan het einde van het opwarmrondje naar binnen voor full wets. De Brit viel door zijn pitstop terug naar de laatste plaats, maar wist snel zijn weg naar voren te vinden. De full wets bleken de goede keuze en al snel lag Monger op een verdienstelijke derde plaats. Vervolgens kreeg hij de eerste plaats cadeau toen Julian Hanses en Liam Lawson, die op plek één en twee lagen, elkaar van de baan werkten. Deze positie gaf Monger in het vervolg van de race niet meer weg en zo boekte hij zijn eerste zege sinds zijn verschrikkelijke crash op het Circuit Donington Park in april 2017. De Engelsman was na de race zichtbaar geëmotioneerd. "Twee jaar geleden had ik nooit durven dromen dat ik ooit nog races zou winnen, I am over the moon . Ik zie mijn handicap niet als een beperking, maar juist als een uitdaging. Het is iets wat je kan overwinnen, zowel in de autosport als in het dagelijkse leven."

1130159806000586752

PAU GP Championsss!!! 🏆🤪 Can’t believe it, I didn’t think 2 years on I’d be winning races! 🙌🏼 Huge shout out to the team @CarlinRacing for all their hard work. Over the moon 🔝🌍 #BillyWhizz pic.twitter.com/KAs1ove1a9 — billywhizz (@BillyMonger) 19 mei 2019

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden