Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Binotto: "Laatste GP's tonen dat F1-regels niet drastisch moeten veranderen"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft genoten van de drie laatste Formule 1-Grands Prix, tijdens welke de fans werden getrakteerd op een aantal prachtige schouwspellen. Dit toont volgens de Italiaan aan dat de FIA voorzichtig moet dat ze de sport niet te drastisch veranderen op het moment dat ze de nieuwe regels voor 2021 bepalen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

De discussies over de uiteindelijke vorm van de nieuwe regels, die in 2021 hun intrede in de Formule 1 moeten doen, zijn vooralsnog in volle gang. Voor het einde van de maand oktober moet het hoge woord eruit zijn en de definitieve versie van het nieuwe regelboek openbaar worden gemaakt.

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, kijkt terug op enkele mooie races, die bij het bepalen van de nieuwe regels volgens hem als uitgangspunt kunnen worden genomen. De laatste Grands Prix lieten zien dat er in het huidige Formule 1-tijdperk zeker nog goede races tussen zitten.

"De laatste races laten zien dat er ook een hoop dingen goed zijn aan de huidige Formule 1-regels", laat Binotto optekenen tegenover onder andere RacingNews365. Dat betekent natuurlijk niet dat we alles moeten laten zoals het is, maar ik ben wel van mening dat de FIA voorzichtig moet handelen. Het moet inspelen op de zwaktes die de sport kent, maar tegelijkertijd heeft geen zin om over te reageren."

"Momenteel wordt er tussen de FIA en de teams nog volop gediscussieerd over de inhoud van de regels. Op vlakken zoals aerodynamica en budgetcaps mag er als het aan Ferrari ligt best wat veranderen, maar op bijvoorbeeld technisch vlak is het belangrijk dat de FIA geen drastische maatregelen neemt, omdat het risico te groot is dat de uitwerking van de nieuwe regels dan tegenvallen", aldus de Italiaan.

7 reacties

    Analyse Vliegende start voor Verstappen, maar Mercedes oogt ook zeer snel