Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mattia Binotto

Binotto erkent: "Niet alle coureurs staan voor 100% achter besluit om te racen"

De aanval op het oliedepot in Djedda op vrijdag blijft de gemoederen bezighouden. Dat men overeenstemming heeft bereikt over het door laten gaan van de GP betekent volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto niet dat iedereen er vierkant achter staat.

Mattia Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Als om 15:00 uur Nederlandse tijd de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië van start gaat, stapt naar verluidt niet iedereen even tevreden in de auto. Dat laat Ferrari-teambaas Mattia Binotto optekenen tegenover onder ander RacingNews365 als hem op de man af gevraagd wordt of de coureurs er echt voor de volle 100% achter staan dat er geracet wordt.

"Ik denk niet dat we hebben gezegd dat ze 100% tevreden zijn en volledig kalm zijn. Sommigen hebben nog steeds hun zorgen, maar ze hebben geluisterd naar de garanties de we hen hebben gegeven. Ze begrijpen ook dat het belangrijk is dat we hier wel racen, want dat is de beste optie die we hebben", aldus Binotto.

Belangrijk dat F1-coureurs gehoor worden

Volgens Binotto was het belangrijk dat de stem van de coureurs gehoord werd in het overleg dat op de late vrijdagavond maar liefst vier uur duurden: "Het is goed dat zij zich uitspraken, want zij zijn de sterren van de sport. Het is belangrijk dat ook naar hen geluisterd wordt."

"Het is ook even belangrijk dat wij aan hen uitleggen waarom we bepaalde dingen doen en dat we aangeven waarom onze overwegingen in onze ogen de juiste zijn. Het is ook onze rol om hen de uitleg te geven op basis waarvan zijn hun eigen mening kunnen vormen en conclusies kunnen trekken."

De verhalen dat de coureurs min of meer onder druk zijn gezet met het verhaal dat het ander 'lastig wordt om weg te komen' uit Saoedi-Arabië als ze niet zouden racen, doet Binotto af als onzin: "Dat was helemaal geen thema."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken