Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Binotto stellig: "Veranderingen binnen Ferrari zijn niet nodig"

Na de Grand Prix van Hongarije rees de vraag of er misschien het nodige moet veranderen bij Ferrari, op zijn minst binnen het strategische team. "Nee", zo oordeelt teambaas Mattia Binotto na weer een weggegooide, mogelijke overwinning.

Mattia Binotto stond na de Grand Prix van Hongarije de pers rustig en kalm te woord, terwijl ondertussen heel de Formule 1-wereld over het team en diens strategische keuzes leek te vallen. De vraag of Ferrari in de zomerstop misschien moet ingrijpen, was gerechtvaardigd. "Of had Ferrari toch vooral veel pech?", zo voegde de vraagsteller er ten overstaan van onder andere RacingNews365 nog aan toe. "Voor een groot deel is het een kwestie van pech", zo oordeelt de voorman van de beroemdste renstal. "Er valt ook niks te veranderen, want het is een kwestie van aldoor bijleren en het opbouwen van ervaring, evenals het opbouwen van vaardigheden. We moeten wel kijken naar de dag van vandaag (zondag, red.) om na te gaan wat er mis ging."

Ferrari verwacht competitief te blijven

Maar als Binotto het geheel van de eerste seizoenshelft in ogenschouw neemt, ziet hij dus geen reden om veranderingen door te voeren: "Kijkend naar de balans in de eerste helft, is er geen reden om dingen te veranderen. We moeten simpelweg doorgronden wat er deze zondag mis ging om zo sterk terug te komen na de break." "We zijn competitief geweest in twaalf van de dertien races tot dusver, dus ik zie geen reden waarom dat niet ook het geval zal zijn in de races die ons nog te wachten staan."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie