Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mattia Binotto

Binotto stellig: "Veranderingen binnen Ferrari zijn niet nodig"

Na de Grand Prix van Hongarije rees de vraag of er misschien het nodige moet veranderen bij Ferrari, op zijn minst binnen het strategische team. "Nee", zo oordeelt teambaas Mattia Binotto na weer een weggegooide, mogelijke overwinning.

Binotto France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mattia Binotto stond na de Grand Prix van Hongarije de pers rustig en kalm te woord, terwijl ondertussen heel de Formule 1-wereld over het team en diens strategische keuzes leek te vallen. De vraag of Ferrari in de zomerstop misschien moet ingrijpen, was gerechtvaardigd. "Of had Ferrari toch vooral veel pech?", zo voegde de vraagsteller er ten overstaan van onder andere RacingNews365 nog aan toe.

"Voor een groot deel is het een kwestie van pech", zo oordeelt de voorman van de beroemdste renstal. "Er valt ook niks te veranderen, want het is een kwestie van aldoor bijleren en het opbouwen van ervaring, evenals het opbouwen van vaardigheden. We moeten wel kijken naar de dag van vandaag (zondag, red.) om na te gaan wat er mis ging."

Ferrari verwacht competitief te blijven

Maar als Binotto het geheel van de eerste seizoenshelft in ogenschouw neemt, ziet hij dus geen reden om veranderingen door te voeren: "Kijkend naar de balans in de eerste helft, is er geen reden om dingen te veranderen. We moeten simpelweg doorgronden wat er deze zondag mis ging om zo sterk terug te komen na de break."

"We zijn competitief geweest in twaalf van de dertien races tot dusver, dus ik zie geen reden waarom dat niet ook het geval zal zijn in de races die ons nog te wachten staan."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

34 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen