Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mattia Binotto

Binotto zag Leclerc een overwinning weggooien: "Het was niets anders dan een fout"

Mattia Binotto bevestigt dat de crash van Charles Leclerc niets anders dan een rijdersfout was. Willen ze nog strijden voor het kampioenschap, dan kunnen Ferrari en haar coureurs zich geen fouten meer permitteren volgens de teambaas.

Leclerc France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De race van Charles Leclerc eindigde in één grote teleurstelling nadat hij zijn F1-75 crashte en Max Verstappen de leiding eenvoudig van de Monegask kon overnemen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto kijkt terug op het incident en laat weten dat het de fout van Leclerc was.

"Charles maakte een fout. Wat ik na de race tegen Charles zei, is dat we het onszelf moeilijk maken", vertelt hij aan Sky Sports.

"Het was niets anders dan een rijdersfout", laat Binotto weten als hem gevraagd wordt of er iets mis was met het gaspedaal. "Wat betreft het gaspedaal: toen hij in zijn achteruit de muur uit wilde rijden, voelde hij dat de motor niet reageerde op het gaspedaal, maar het had niets te maken met zijn fout."

Binotto denkt dat Leclerc de race had kunnen winnen, zo legt hij uit. "We hadden het voordeel op Red Bull, want na 15 rondes was Charles twee à drie tienden per ronde sneller dan Max, waardoor hij erg vroeg een pitstop moest maken. We zouden nog verder hebben kunnen rijden in die stint (als Leclerc niet crashte, red.)."

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken