Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Bleekemolen adviseert Verstappen: "Dan heb je in Monaco al voor de helft gewonnen"

Max Verstappen zoekt in de Grand Prix van Monaco nog altijd naar zijn eerste podiumplaats. Iemand die daar al veelvuldig op stond, is Jeroen Bleekemolen. Hij kent het circuit als zijn broekzak en kent de sleutel tot succes.

Verstappen Monaco
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Nederlandse autocoureur Jeroen Bleekemolen is bij uitstek gekwalificeerd om uit te leggen wat de beste route naar de overwinning is in de smalle straten van het prinsdom Monaco. In de Porsche Supercup, de sterkst bezette merkenklasse ter wereld, zegevierde hij twee keer in het voorprogramma van de Formule 1 en stond hij er nog vaker op het podium.

De succesvolle langeafstandscoureur geeft direct aan dat Max Verstappen zijn tips op weg naar zijn eerste Monaco-podium echt niet nodig heeft, maar als hij in algemene zin iets mee zou moeten geven, dan is het wel het weekend rustig op te bouwen: "De kwalificatie is natuurlijk alles in Monaco. Als je de poleposition pakt, dan heb je de race al voor de helft gewonnen", zo geeft Bleekemolen aan in gesprek met RacingNews365.

"Uiteraard moet je dan in de race vervolgens niet op een gekke safety car-periode stuiten of op een gekke pitstop", vervolgt hij. "Een crash in de vrije training heeft hem al eens een overwinning gekost of in ieder geval de kans om mee te doen aan de kwalificatie, dus het rustig opbouwen van het weekend is heel belangrijk. Je moet niet te hard van stapel willen lopen. Hou 'm heel."

Verstappens beste kans op de overwinning ooit

- Jeroen Bleekemolen

Bleekemolen spreekt ook in dat opzicht vanuit ervaring: "Ik ben ook weleens gecrasht tijdens een oefensessie en dan mis je gewoon track time en kom je er niet. Maar Verstappen snapt zelf heel goed hoe hij het moet kunnen winnen."

En als Verstappen doet wat hij moet doen, dan is hij wat Bleekemolen betreft favoriet voor de zege, ook al ligt Mercedes qua overall performance nipt voor op Red Bull: "Ik denk dat dit de beste kans ooit is om 'm te winnen en dat terwijl hij al eerder had kunnen zegevieren."

"In Monaco is Verstappen altijd sterker geweest dan zijn auto. Hoewel Mercedes altijd wel de betere auto had, had Verstappen de race misschien al twee keer kunnen winnen. Hij kreeg het namelijk toch voor elkaar om sneller te zijn dan Mercedes, alleen viel alles nog niet helemaal op zijn plaats. Nu heeft hij een auto die misschien even snel of misschien net iets minder snel is dan de Mercedes, waardoor hij er nu meer uit moet kunnen halen."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco