Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Bleekemolen maakt dreamteam met Max en Jos Verstappen graag compleet

Als Max en Jos Verstappen met zijn tweeën de spectaculaire stap naar Le Mans maken, hoeft het tweetal niet lang te zoeken naar een derde rijder. Echter, er zijn nog enkele hindernissen te nemen. De grootste is Jos Verstappen zelf.

Jos Max Verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Verstappen

Eens in de zoveel tijd krijgt Max Verstappen de vraag voorgelegd of hij niet ooit de 24 uur van Le Mans zou willen rijden met vader Jos Verstappen, of welke competitieve endurancerace dan ook. Meer dan ooit echter is die vraag gerechtvaardigd nu vader Jos het autoracen actief heeft opgepakt, zij het in de rallysport.

Verstappen geeft in gesprek met RacingNews365 dan ook een uitgebreider antwoord dan voorheen en hij lijkt er ook meer dan ooit voor te porren te zijn. Hij wél: "Ik wil het wel, maar hij niet. Hij zegt dat hij daar te oud voor is", aldus de Formule 1-wereldkampioen, om daarna direct in te staan voor zijn vader.

"Ik denk dat als we er heel goed voor trainen, dat hij nog steeds op hoog niveau mee kan doen. Maar dat gezegd hebbende, hangt veel ook af van hoeveel tijd we daadwerkelijk hebben om ons voor te bereiden. Als je ouder wordt, wordt het lastig om zomaar in te stappen en direct snel te snel. Je hebt wat meer voorbereidingstijd nodig en tijd om bijvoorbeeld ook de data goed te bestuderen, maar dat soort dingen zijn vrij eenvoudig te regelen."

Het is voor Verstappen overigens geen noodzaak om mee te doen in de snelste klasse, integendeel: "Die Le Mans Hypercars gaan zó snel, maar ik geniet bijvoorbeeld ook van de circuitdagen met mijn vader in GT3-auto's. Ik denk dat met zijn leeftijd dat soort auto's nog steeds een hoge mate van competitie bieden, met bovendien hoge bochtensnelheden en dat soort dingen. Op dit moment echter lijkt hij wat meer gefocust te zijn op rallyrijden en dat is ook prima."

Gevraagd of de 24 uur van Le Mans überhaupt te combineren zou zijn met zijn F1-campagne als hij zijn vader tóch weet over te halen, moet Verstappen jr. aangeven dat dat inderdaad lastig wordt. Echter, hij ziet alternatieven: "Het valt wel te combineren, maar dan zou zoiets aan het begin van het seizoen plaats moeten vinden: "Dan kom je uit bij bijvoorbeeld de 24 uur van Daytona. Met Le Mans moet je ook maar geluk hebben dat het niet clasht met de F1."

			© Porsche
	© Porsche

Top GT-coureur houdt zich aanbevolen als derde coureur

Zeg je GT-racen en zeg je enduranceracen, dan zeg je automatisch ook Jeroen Bleekemolen. De langeafstandsracer heeft weinig bedenktijd nodig als hem gevraagd zou worden een equipe met Max en Jos Verstappen compleet te maken.

"Ik zag Jos toevallig laatst voor het eerst sinds lange tijd weer en het was harstikke leuk om hem weer te spreken. En ja, als je met Max en Jos Le Mans zou kunnen doen dan sta je uiteraard vooraan in de rij", zo vertelt Bleekemolen eveneens in gesprek met RacingNews365. Bovendien werkte hij al eens succesvol met Jos Verstappen samen. In 2008 wonnen ze met Van Merksteijn Motorsport (zie foto hierboven) samen met Peter van Merksteijn al de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse met de fraaie Porsche RS Spyder.

Dat avontuur van toen smaakt wat Bleekemolen zelf betreft naar meer: "Ik heb hele mooie tijden beleefd met Jos, dus ja, dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Los van mij zou het sowieso mooi zijn als zij het met zijn tweeën voor elkaar krijgen om samen ergens aan de start te staan. Maar dat GT-plan zou bij mij passen, dus wie weet. Misschien komt het er ooit nog van."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"