Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Bleekemolen met vraagtekens over Red Bull-filosofie: "Maar Verstappen eist die rol wel op"

Jeroen Bleekemolen weet niet of Red Bull er verstandig aan doet om Max Verstappen en Sergio Perez gelijke kansen te bieden. Echter, in de ogen van de allround-coureur stelt Verstappen in dat opzicht snel orde op zaken.

Perez Verstappen rain Monaco
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Voormalig Formule 1-coureur Allan McNish noemde de nieuw ontstane situatie bij Red Bull een 'luxeprobleem': nu Sergio Perez Max Verstappen partij weet te bieden op een manier die we lange tijd niet hebben gezien van de teamgenoten van de Nederlander, rijdt Red Bull in de ogen van de Schot opeens met twee eerste rijders.

Jeroen Bleekemolen, die in 2008 nog het podium deelde met McNish in de 24 uur van Le Mans, beide als klassewinnaars van respectievelijk de LMP2 en LMP1, ziet inderdaad dat Red Bull met een nieuwe situatie moet dealen. Hij plaatst echter vraagtekens bij de manier waarop het team dat nu lijkt te willen doen.

Red Bull gaf bij monde van teambaas Christian Horner namelijk aan dat beide coureurs voor eigen kansen mogen gaan, waarbij aan het teambelang meer waarde wordt gehecht dan aan het belang van het individu Max Verstappen of het individu Sergio Perez. Met andere woorden: het maakt Red Bull niet uit wie er coureurskampioen wordt.

"Ik snap eigenlijk niet dat je daar als team in deze situatie voor kiest", zo oordeelt Bleekemolen in gesprek met RacingNews365. "Zeker als je in een hevig gevecht verwikkeld bent met een ander team, moet je je afvragen of dat de juiste benadering is."

Verstappen zal het verschil maken

Pleit hij er dan voor dat Red Bull één coureur naar voren schuift die dan namens het team voor de titel moet gaan? Dat niet direct, te meer omdat Bleekemolen erop rekent dat het probleem vanzelf wordt opgelost, door niemand minder dan Verstappen zelf.

"Uiteindelijk zal hij die rol binnen het team wel op gaan eisen, puur door het feit dat hij zich de snellere van de twee zal tonen." Dat gezegd hebbende, erkent Bleekemolen dat Perez grote stappen heeft gezet dit seizoen, iets waarvan de kleinere verschillen het beste bewijs zijn.

"Het is echt niet zo dat Verstappen slechter is gaan presteren ten opzichte van Sergio Perez. Maar Perez heeft zijn draai helemaal gevonden bij Red Bull, werkt goed samen met Verstappen en die nieuwe technische reglementen lijken hem gewoon goed te liggen."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez