Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Bleekemolen: "Zo wil Verstappen niet overkomen, maar zo denkt hij wel, simpel"

Max Verstappen is opnieuw de dominante man in de Formule 1 met drie overwinningen uit de eerste vier Grands Prix van het jaar. In een interview met RacingNews365 legt Michael Bleekemolen uit wat de drievoudig wereldkampioen zo goed maakt en waar hij het verschil maakt.

Verstappen Sunday Japan
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Inmiddels kan Max Verstappen hele goede cijfers overleggen in de wereld van de Formule 1. Hij is na Lewis Hamilton en Michael Schumacher de man met de meeste overwinningen in de koningsklasse van de autosport (57) en qua aantal behaalde polepositions staat de Nederlander in de top vijf. Daar moet hij naast Hamilton en Schumacher ook Ayrton Senna en Sebastian Vettel nog voor zich dulden.

Ook in 2024 gaat de drievoudig wereldkampioen vrolijk verder met winnen en dat verbaast Michael Bleekemolen niks. De Nederlandse autosportprominent gaat in een interview met RacingNews365 in op Verstappen als overheerser in het huidige F1-seizoen. Maar eerst de vraag: had hij deze start van de Nederlander aan zien komen?

"Ik had dit eigenlijk helemaal verwacht en ik heb dat ook steeds gezegd. Max is gewoon de beste en waar je dat altijd heel erg goed aan kunt zien, dat is na de start. Dan is hij binnen een paar rondjes al een of twee seconden weg. En dat heeft niets te maken dat de auto beter is, want Perez rijdt erachter en kan dat niet. Dat is het verschil en hij is gewoon de beste."

Volgens Bleekemolen erkent Perez nu dat hij de mindere is van Verstappen. "Ik denk dat hij voor zichzelf ook heeft moeten toegeven dat hij uiteindelijk een halve seconde te langzaam is. En natuurlijk riep hij na de laatste kwalificatie in Japan dat hij maar 66 duizendsten achter Max zat, maar hij kan daar gewoon niet aan. Ik denk dat hij zoals de rest van de coureurs van de topteams is. Hij is van het niveau van Charles Leclerc en Carlos Sainz. En er is er maar eentje die er bij al die mensen er bovenuit steekt." Daarmee doelt hij vanzelfsprekend op Verstappen.

Kampioen in een Ferrari?

De 74-jarige Bleekemolen ziet daarbij geen enkele coureur die Verstappen kan evenaren in de Red Bull. "Je ziet het altijd in alle klassen, er is altijd iemand die het beter doet. En het heeft vaak niks te maken met het verschil in de auto, het gaat erom dat hij net wat handiger met alles kan omgaan. Ik zie niet iemand die Max gaat verslaan."

Een uitvalbeurt zoals in Australië kan Verstappen dan stoppen. "Dat kan voorkomen en er zal nog wel iets gebeuren waardoor dat zo zal zijn. In normale omstandigheden heeft hij geen concurrentie, omdat hij gewoon harder rijdt."

Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan was Verstappen er nog niet zeker van dat de longruns voor de Red Bull er goed uitzagen. Bleekemolen reageert daarop: "Eigenlijk is hij heel erg bescheiden, want ik denk dat hij inwendig alweer denkt: het maakt me allemaal niks uit, als ik van start ga dan ben ik gewoon weg. Zo denkt hij, heel simpel. Hij wil niet zo overkomen naar de buitenwereld, hij is iemand die gewoon zelfverzekerd is. Ik denk dat hij zo in elkaar zit."

Bleekemolen vervolgt: "Hij wint gewoon, omdat hij beter is. Dat is duidelijk. Ik denk dat als je hem in een Ferrari zet, dat hij dan ook races wint dit jaar." En kan Verstappen dan ook vechten voor het kampioenschap? "Dat misschien ook nog wel, want hij is gewoon beter. En de auto helpt natuurlijk zeker, maar ik denk niet dat die andere auto's zoveel langzamer zijn. Het zal misschien even twee races duren, maar dan start hij gewoon op pole en wint hij de race, absoluut."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez