Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Blije Norris dacht even aan P2: "Waren sneller dan Leclerc"

Lando Norris pakte tijdens de Grand Prix van Australië zijn eerste podiumplaats van het seizoen. De Brit kwam als derde over de streep en is blij.

Norris Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris reed een sterke race in Australië. De Brit kon de Ferrari's niet bijhouden na de uitvalbeurt van Max Verstappen, maar was wel sneller dan teamgenoot Oscar Piastri en raapte zo de laatste podiumplaats op. En dat stemt Norris tevreden, al had hij stiekem ook wel op meer gehoopt.

"Het was een goede dag voor ons", vertelt Norris. "Ik ben blij en trots op het team. P3 en P4 leveren belangrijke punten voor het kampioenschap op. We misten de kans om voor Charles Leclerc te eindigen, onze snelheid was beter in de eerste stint. Misschien leverde dat hoop op, want we waren erg snel. Ferrari en Carlos Sainz hebben het fantastisch gedaan. Petje af."

Norris vindt dat dit resultaat het maximale was. "Ik voelde me goed en kon de banden managen. Dat was een goede stap. Ik had waarschijnlijk niet verwacht dat we op het podium zouden staan, dus ik ben blij."

Levert het ook vertrouwen op? "Ja. Het is duidelijk dat dit circuit iets beter bij ons past, dus we waren in staat om iets meer te pushen en er meer snelheid uit te halen. Maar we moeten nog steeds een stap zetten om Red Bull en Ferrari te bedreigen. Ze lopen één of twee stappen voor op ons. We komen wel dichterbij. Deze race bewees dat maar weer eens. Ik wil het team bedanken, want we komen dichter bij ons doel. Het is fijn om op het podium te staan en hopelijk volgen er nog veel meer."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China