Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2023

Bosbranden in Canada baren F1-fans week voor Grand Prix zorgen

Nadat de GP van Emilia-Romagna werd afgelast vanwege overstromingen, heeft moeder natuur de volgende uitdaging op de Formule 1 afgestuurd: bosbranden.

forest fire spa 2009
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc
Die woeden namelijk in de Canadese provincie Quebec, de provincie waar ook de stad Montréal is gelegen. Daar wordt over ruim een week begonnen aan het Grand Prix-weekend, als het goed is.

Zo'n 150 verschillende bosbranden woeden er namelijk in de provincie, waardoor er veel rookontwikkeling is en de luchtkwaliteit slecht tot soms zeer slecht is. Zelfs in de Amerikaanse stad New York, honderden kilometers veder op, kreeg de lucht een geel-oranje gloed en worden er mondkapjes uitgedeeld vanwege de slechte luchtkwaliteit.

Het is het zwaarste 'bosbrandseizoen' in de geschiedenis van de Canadese provincie. Er zijn al 15.000 mensen geëvacueerd in Canada en aldaar wordt men ook aangeraden om mondkapjes te dragen vanwege de rookontwikkeling.

Geen gevaar

Na de overstromingen in Imola is dit de volgende uitdaging voor het Formule 1-circus. Op social media vrezen fans al voor een vergelijkbaar scenario, waarbij het raceweekend noodgedwongen moet worden afgelast, maar zo ver is het nog langer niet.

Het duurt nog een week voordat het weekend begint en de bosbranden vormen geen direct gevaar voor de stad Montreal. De bosbranden woeden ver daar vandaan. Het enige wat eventueel een gevaar zou kunnen vormen, op het moment van schrijven, is slechte luchtkwaliteit.

Volgens de voorspellingen wordt deze de komende dagen in ieder geval in Montreal wat beter en ook is er regen voorspeld. Voorlopig is er dus geen gevaar, zo verzekeren de Formule 1-bazen aan ons.

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken