Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas baalt nog steeds van bliksemstart Verstappen: "Misschien had ik Max kunnen blokken"

Terugkijkend op de verdedigingsactie tegen Max Verstappen bij de racestart in Mexico baalt Valtteri Bottas. De Mercedes-coureur geeft toe dat hij de situatie anders had moeten aanpakken.

Max Verstappen kon bij de start van de GP van Mexico relatief eenvoudig voorbij aan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Laatstgenoemde coureur startte vanaf pole, maar kende een slechte start. RacingNews365 vroeg de Mercedes-coureur of hij meer had kunnen doen in het afweren van Verstappens racestart. "Ja, waarschijnlijk wel", moest hij toegeven. "Ik ben heel eerlijk naar mijzelf. Als ik terugkijk op de situatie had ik dingen anders gedaan, al is dat makkelijk om achteraf te zeggen. Op het moment zelf dacht ik dat ik de juiste keuzes had gemaakt." Bottas erkent dat hij anders had gehandeld als hij de situatie over kon doen. "Misschien was er een manier om Max te blokkeren of ervoor te kunnen zorgen dat hij niet buitenom kon."

Bottas: "Ik heb mijn best gedaan"

Een andere aanpak had overigens alsnog gunstig kunnen zijn voor Verstappen, zo beredeneert Bottas. "Misschien had hij dan wel een kans gehad om binnendoor te kruisen. Ik weet het niet. Op het moment zelf heb ik mijn uiterste best gedaan en dat is alles wat ik kan doen." Bottas heeft de video's van de racestart in Mexico een aantal keer teruggekeken. "Natuurlijk heb ik die gezien", vervolgt de Mercedes-coureur. "Als ik nu weer in eenzelfde situatie kom, had ik het misschien wat beter kunnen doen, maar misschien ook niet."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden