Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas hoopt snel op duidelijkheid van Mercedes: "Hoe eerder, hoe beter"

Valtteri Bottas wil graag zo snel mogelijk zijn stoeltje bij Mercedes veiligstellen. De Fin denkt dat 'ergens komende maand' de gesprekken over zijn contractverlenging plaats zullen vinden.

Bottas Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Hoe lang Valtteri Bottas nog als coureur van Mercedes in de Formule 1 blijft rijden, is nog even afwachten. De Fin zit in zijn laatste contractjaar, maar hoopt zo snel mogelijk de gesprekken over een eventuele verlenging met de Silver Arrows te kunnen openen. Wel benadrukt hij dat er nog allerminst gesproken is over zijn overeenkomst met Mercedes.

"Ten eerste, we hebben nog helemaal niks besproken omdat we in een vrij veeleisend kampioenschap zitten. Je weet hoe belangrijk het is om rustig te kunnen werken zodat je kan focussen op het belangrijkste doel, namelijk performance", zegt Bottas in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Die tijd komt wel, zeker weten. Het is nog niet zo ver, maar de tijd vliegt. Zeker als we binnenkort een aantal triple headers krijgen", vervolgt Bottas. "Ik kan me voorstellen dat we misschien ergens in de komende maand beginnen met praten. Ik weet uit ervaring hoe eerder dingen duidelijk zijn, des te beter het is voor iedereen. Het gebeurt binnenkort, maar nu nog niet."

Of Bottas überhaupt wel bij Mercedes blijft of dat hij op zoek moet naar een ander stoeltje, is niet duidelijk. Mocht hij moeten verkassen van team, dan staat de 31-jarige Fin daar echter open in. "Ik ben vrij open-minded, net als in het dagelijks leven. Je moet altijd je kansen pakken en je weet nooit wat je te wachten staat. Het hebben van een doel, weten waar je voor vecht, heeft me zo ver gebracht. Ik wil altijd mijn hart en mijn passie volgen."

Stoppen met Formule 1 lijkt in ieder geval niet aan de orde. "Ik geniet nog steeds van Formule 1. Vooraan racen, ik houd ervan en geniet er nog steeds net zo veel van als in mijn eerste jaar bij Mercedes. Als ik kijk naar het grote plaatje heb ik absoluut nog een paar goede jaren in me. Het voelt alsof ik me jaar in, jaar uit ontwikkel op bepaalde vlakken en beter word. Ik ben nog lang niet zo oud als de oudste coureurs op de grid, dus ik heb nog wel even. Je weet alleen niet wat de toekomst in petto heeft. Ik bekijk het per weekend en zie wel wat er gebeurt."

Ook interessant:

Veel om over na te praten in de RacingNews365-podcast na de spectaculaire Grand Prix van Azerbeidzjan. Die bizarre klapband van Max Verstappen, de blunder van Lewis Hamilton, het falende Mercedes en natuurlijk het ijzersterke Red Bull. Volgens Tom Coronel kan dat maar één ding betekenen: Verstappen koerst af op de wereldtitel.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend