Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

'Bottas opent gesprekken met potentiële nieuwe werkgever'

Volgens Duitse media hebben de eerste gesprekken tussen Valtteri Bottas en zijn mogelijke nieuwe werkgever al plaatsgevonden mocht hij volgend jaar geen Mercedes-zitje meer in handen hebben.

Bottas Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Dieter Rencken, Formule 1-journalist voor RacingNews365, voorspelde het enkele weken geleden al. Bottas zou Raikkonen wel eens kunnen vervangen bij Alfa Romeo. De kans lijkt steeds groter te worden, want het Duitse medium Motorsport Total meldt nu dat de eerste verkennende gesprekken al hebben plaatsgevonden.

Het management van Bottas heeft al om de tafel gezeten met Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur, die al zijn opties open wil houden. Het is nog niet zeker of Kimi Raikkonen nog een jaar door wil of mag gaan bij de Zwitserse renstal en het is ook nog niet zeker of Antonio Giovinazzi zijn stoeltje in 2022 zal behouden.

Rencken legde het twee weken geleden al uit waarom de twee partijen een. "Bottas is welbespraakt en toonbaar. Ervan uitgaand dat Alfa Romeo doorgaat als titelsponsor van Sauber - en volgens mij zal dat binnenkort ook worden aangekondigd (inmiddels is dat inderdaad aangekondigd, red.)- hebben ze een ambassadeur nodig."

"Valtteri past perfect in dat plaatje", vervolgde Rencken. "Tegelijkertijd won hij in 2011 het kampioenschap toen hij reed voor het team van Alfa Romeo-teambaas Fred Vasseur en Toto Wolff is ook hele, hele hele goede vrienden met Fred."

"Toto heeft bovendien al een keer gezegd dat ze graag een 'zachte landing' willen voor Bottas mocht zijn Mercedes-contract niet verlengd worden. Wees dus niet verbaasd als de ene Fin volgend jaar de andere vervangt bij Alfa Romeo", aldus de gerenommeerde journalist destijds.

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

25 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"