Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas pissig op klagende rivalen na gridstraf: "Ze proberen je altijd te naaien"

Valtteri Bottas kwalificeerde zich als tweede voor de Grand Prix van Stiermarken, maar zal op zondag vanaf de vijfde plek van start gaan nadat hij een straf kreeg van drie plekken. Hij spinde namelijk in de pitlane. Bottas was compleet verrast door zijn spin, maar ook door de straf die hij er voor kreeg.

Bottas Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Op vrijdag haalde Valtteri Bottas de krantenkoppen, maar niet met een goede reden. De Fin spinde tijdens de vrije training in de pitstraat en stond plots overdwars. Hij kreeg daar van de stewards een straf van van drie gridplekken, omdat hij voor een gevaarlijke situatie had gezorgd.

Een dag later vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 wat er nou precies gebeurde. "Ik werd er absoluut door verrast. Ik had nooit verwacht dat dat zou kunnen gebeuren in de pitstraat. We wilden wat anders probeerden en wilden in tweede versnelling wegrijden."

"In een hogere versnelling maak je namelijk meer toeren en we dachten dat we de wheelspin dan misschien beter onder controle konden houden. Zodra ik met wheelspin te maken kreeg, werd ik echter verrast. Misschien waren de lijnen in de pitlane nog wat nat van de motregen, want ik kon de controle over mijn auto gewoon niet houden", zo zoekt hij een verklaring. "Dus ja, het is nou eenmaal gebeurd."

Dat hij vervolgens een straf kreeg van drie gridplekken, vond hij belachelijk. Dat McLaren, voor wiens pitbox Bottas tot stilstand kwam, via de radio klaagde, vond hij eveneens belachelijk. "Persoonlijk vond ik de straf best hard. Ik had nooit gedacht dat er een straf zou komen, maar als andere teams dat zien dan gaan ze natuurlijk gewoon klagen zodat je misschien een straf krijgt. Zo gaat dat. Ze proberen je altijd te naaien in deze sport. Natuurlijk had het gevaarlijk kunnen zijn als er veel mensen in de pitlane waren geweest...", aldus de Mercedes-coureur.

Ook interessant:

Video: Zo werkt het hybridesysteem van een Formule 1-motor

De power units van de F1-auto's zijn zeer complex, maar hoe werken de hybride systemen? Wat is de ERS, wat doet de MGU-H of MGU-K? Wij leggen het uit in onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"