Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Breaking: FIA bevestigt dispensatieaanvraag voor Antonelli

Groot nieuws uit Miami: de FIA heeft een dispensatieaanvraag voor Andrea Kimi Antonelli ontvangen. Het gerucht gaat dat Williams de 17-jarige Italiaan wil laten debuteren tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna in Imola over twee weken.

Andrea Kimi Antonelli is de afgelopen tijd een veelbesproken coureur. De Italiaan maakte dit seizoen zijn debuut in de Formule 2, maar al snel kwamen er geruchten op gang dat hij op korte termijn Logan Sargeant bij Williams zou kunnen vervangen. Antonelli maakt onderdeel uit van het Mercedes-juniorprogramma en zou zo bij het zusterteam snel een kans krijgen, al is hij met zijn 17 jaar theoretisch gezien nog te jong om in de Formule 1 te rijden. Een coureur moet volgens de reglementen minimaal 18 jaar oud zijn.

Nu komt de geruchtenmolen echter officieel op gang. De FIA bevestigt namelijk tegenover RacingNews365 dat zij een dispensatieaanvraag voor Antonelli hebben ontvangen. Het gerucht gaat dat Williams Antonelli al in Imola wil laten debuteren. Sargeant zou dan dus aan zijn laatste Grand Prix-weekend bezig zijn in Miami, notabene zijn thuisrace.

Het is alleen nog niet duidelijk of het verzoek kans van slagen heeft. Normaal gesproken is de FIA vrij strikt als het om dit soort aanvragen gaat, dus het is de vraag of Antonelli over twee weken al in de Williams zit. Mocht het verzoek afgewezen worden, zou Antonelli alsnog kunnen debuteren tijdens de Grand Prix van Italië later dit jaar. Op 25 augustus, tijdens het raceweekend op Zandvoort, viert hij zijn achttiende verjaardag. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"