Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: Hamilton naar de stewards vanwege technische overtreding in de kwalificatie

Lewis Hamilton moet naar de stewards. Hij heeft een overtreding begaan met zijn DRS-systeem tijdens de kwalificatie, zo lijkt het.

Lewis Hamilton en Mercedes moeten vrijdagavond in Brazilië naar de stewards om 23:15 Nederlandse tijd. Zijn DRS-systeem voldeed na afloop van de kwalificatie, toen deze werd gecontroleerd, niet aan de regels. Jo Bauer, namens de FIA verantwoordelijk voor alle technische controles, viel na de kwalificatie wat op. Het bovenste element van het DRS-systeem van Hamiltons Mercedes W12 voldeed niet aan artikel 3.6.3 van de technische regels.

Sjoemelde Mercedes met DRS-systeem?

Daarin staan de voorgeschreven afmetingen voor de achtervleugel en bijbehorende DRS. De ruimte tussen het DRS-systeem en de achtervleugel zou mogelijk groter zijn geweest dan volgens de regels is toegestaan op het moment dat de vleugel open stond. Dat zou betekenen dat Hamilton daar meer voordeel uit heeft kunnen halen. Bauer heeft de zaak doorverwezen naar de stewards, die er nu naar zullen kijken. Om 23:15 uur moet men zich daar melden.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen