Alpine F1 Team

Ocon verlengt Formule 1-contract met Alpine

Esteban Ocon zit stevig in het zadel bij Alpine. Het team brak zijn contract open en verlengde zijn dienstverband. Dat is zojuist wereldkundig gemaakt. Het gaat om een driejarige deal.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Esteban Ocon blijft langer voor Alpine rijden. De Fransman kwam na een jaar aan de zijlijn te hebben gestaan in 2020 in dienst van het Franse team en naar nu blijkt naar volle tevredenheid. Beide partijen zijn tot contractverlenging overeengekomen. De Fransman blijft zeker tot en met 2024 voor Alpine rijden.

Het stoeltje van Ocon stond lange tijd centraal in hardnekkige geruchten over een mogelijk overstap van Pierre Gasly naar Alpine, geruchten die zeer recent nog met klem door Red Bull-adviseur Helmut Marko werden weersproken.

Ocon is vanzelfsprekend zeer gelukkig met zijn nieuwe verbintenis: "Ik ben blij door te kunnen gaan met dit team en het voelt goed mijn toekomst bij dit team veilig te stellen. We boeken tezamen goede vorderingen sinds ik bij dit team kwam en dat zetten we graag door."

"Er wachten ons grote uitdagingen die gepaard gaan met de invoering van de nieuwe regels in de Formule 1. Ik weet zeker dat we door hard te werken onze doelen kunnen behalen. Ik denk vaak terug aan mijn podiumplaats in de Grand Prix van Sakhir van vorig jaar en dat motiveert me om meer van dat soort herinneringen te creëren. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk, maar zal me nu vooral op het huidige seizoen focussen."

Heeft Red Bull gesjoemeld met haar bandenspanning? "Onmogelijk", zo oordeelt men in de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo vooruitblikken op de Grand Prix van Frankrijk. Gaat Mercedes terugslaan, of kan Max Verstappen wederom schitteren? Beluister de podcast hieronder.

Klik op onderstaande button om onze podcast op onze volledige site te beluisteren.

Luister podcast

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender