Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

Breaking: RB onthult eerste coureur voor 2025

Visa Cash App RB (RB) heeft de eerste coureur voor 2025 bekendgemaakt. Yuki Tsunoda gaat namelijk zijn vijfde seizoen in met het zusterteam van Red Bull Racing.

Tsunoda FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hier en daar waren er geruchten over een overstap naar een ander team, maar Yuki Tsunoda gaat helemaal nergens heen. Visa Cash App RB (RB) heeft namelijk de optie gelicht in het contract van de Japanner en zo gaat hij zijn vijfde jaar bij het zusterteam van Red Bull Racing in. Tsunoda kent een ijzersterk seizoen bij RB en wist in vijf van de acht Grands Prix punten te pakken, met als beste resultaat een zevende plek in zowel Australië als Miami. Daardoor staat hij nu op een tiende plek in de WK-stand.

De teambaas van RB, Laurent Mekies, is uiteraard zeer blij dat hij Tsunoda langer heeft weten te binden. "Ik heb Yuki's vooruitgang in de Formule 1 met interesse gevolgd, zelfs voordat ik terugkeerde naar Faenza. Het is jaar na jaar indrukwekkend geweest De stap die hij dit jaar heeft gezet is gewoonweg fenomenaal en hij blijft ons allemaal verrassen, race na race. Er is geen twijfel over zijn natuurlijke snelheid. Daar heeft hij nu een veel volwassenere aanpak aan toegevoegd en deze combinatie maakt hem een zeer snelle en consistente performer en een geweldige teamspeler. We begrijpen steeds beter wat hij van ons nodig heeft en vice versa. We gaan samen vooruit, Yuki als coureur en het team, als RB. We delen dezelfde ambities, dus er zijn verschillende goede redenen om onze reis samen voort te zetten. Er komt nog meer aan van Yuki!", zo is de reactie van Mekies.

De CEO van RB, Peter Bayer, heeft ook mooie woorden over voor Tsunoda. "Yuki heeft met succes het Red Bull- en Honda-juniorprogramma doorlopen. Het is dankzij het goede werk van alle partijen dat hij zijn huidige niveau heeft kunnen bereiken. Zoals het gezegde luidt: 'never change a winning team'. We zijn dus verheugd om Yuki te bevestigen als onderdeel van onze toekomst. Hij is een waardevolle troef op en naast het circuit, want door zijn innemende karakter is hij erg populair bij fans over de hele wereld. We zijn blij dat hij bij ons blijft", aldus Bayer.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen