Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Briatore: "Als Ferrari van Leclerc geen eerste rijder maakt, worden ze nooit kampioen"

De keuze van Ferrari om geen voorkeur te geven aan Charles Leclerc of Sebastian Vettel, werkt volgens Flavio Briatore tegen het team. Leclerc zou volgens hem het team moeten leiden naar een nieuwe F1-titel.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

"Charlec Leclerc is sneller dan Sebastian Vettel en klaar om voor de titel te gaan", zo stelt Flavio Briatore in gesprek met het Italiaanse RAI. "Als ik daar de teambaas was, had ik hem al als eerste coureur gekozen. Hij is misschien niet perfect, maar brengt de auto wel aan de finish."

Volgens de Italiaan, die als teambaas zelf viermaal de rijderstitel binnenhaalde (tweemaal met Michael Schumacher bij Benetton en net zo vaak met Fernando Alonso toen de renstal door het leven ging als Renault), is er helemaal geen sprake van harmonie binnen de Scuderia: "Ze zeggen daar wel dat iedereen als een team samenwerkt, maar dat is slechts gepraat. Je moet een coureur kiezen die voor de rijderstitel gaat, anders win je die nooit."

Desondanks meent Briatore dat Ferrari niet gelijk op zoek hoeft te gaan naar een andere tweede rijder. Vettel is volgens hem goed genoeg, maar dan wel als tweede coureur.

Het feit dat Lewis Hamilton nu op het punt staat zijn zesde wereldtitel binnen te halen en Mercedes al voor de zesde maal op rij constructeurskampioen is geworden, komt volgens de man die verantwoordelijk was voor 'crashgate' dan ook door een gebrek aan tegenstand.

"Hamilton wint niet omdat hij de beste is, maar omdat hij de beste auto heeft. Lewis is zeker niet onverslaanbaar, ook al is hij sterk en maakt hij erg weinig fouten. Maar als hij onder druk gezet zou worden, is het wel anders", aldus Briatore.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

22 reacties