Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle niet eens met kritiek Red Bull: "Verstappen hield 'm niet op de baan"

Martin Brundle is het niet eens met de kritiek van Red Bull dat Max Verstappen dit seizoen al van een overwinning, een poleposition en de snelste ronde beroofd is. De analist meent dat de regels rondom de track limits wel degelijk consequent nageleefd worden.

Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In Bahrein ging Max Verstappen de leider in de wedstrijd Lewis Hamilton buitenom de baan voorbij waardoor hij zijn positie weer terug moest geven. In Portugal reed de Nederlander de snelste ronde in de kwalificatie en in de race, maar werden beide tijden hem afgenomen omdat hij opnieuw buiten de lijntjes had gekleurd.

Red Bull vond dat de regels rondom de track limits niet consequent nageleefd werden en dat andere teams hier geen last van zouden hebben. Martin Brundle ziet dat anders, zo schrijft hij in zijn column voor Sky Sports F1.

"Ik ben het niet eens met Red Bull dat de track limits niet consequent worden nageleefd en hun claim dat ze dit seizoen van een overwinning, poleposition en een extra punt voor de snelste ronde zijn beroofd", aldus de oud-coureur.

De regels zijn er volgens Brundle namelijk niet voor niks en bovendien werd zaterdagochtend heel duidelijk aan de coureurs verteld dat ook bocht veertien - waar Max Verstappen in de race wijd ging tijdens zijn snelste ronde - ook bij de track limits zou horen.

Volgens de analist is het daarom terecht dat de Nederlander op de vingers werd getikt. "Slechts één coureur werd in de race bestraft voor het overschrijden van de track limits in bocht veertien en dat kostte Verstappen en Red Bull een extra WK-punt, omdat hij buiten de baan geraakte en daardoor een voordeel had.

Brundle erkent tot slot wel dat Verstappen met een overwinning en twee tweede plaatsen aan zijn beste seizoenstart uit zijn carrière bezig is, maar denkt toch dat hij zich 'erg ongemakkelijk' begint te voelen door 'de steeds beter wordende pace van Mercedes'.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"