Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle waarschuwt Ferrari: 'Los het op of Verstappen wordt kampioen'

Ferrari moet snel een oplossing vinden voor een probleemgebied waarop ze door Red Bull worden verslagen. Anders kunnen ze de titel wel alvast aan Max Verstappen en zijn team geven. Dat oordeelt althans voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle.

Max Verstappen wist de GP van Miami te winnen, nadat hij beide Ferrari-coureurs in wist te halen. Carlos Sainz bij de start, Charles Leclerc een achttal ronden later op het rechte stuk. Martin Brundle begint een patroon te ontdekken, zo vertelt hij in zijn gebruikelijke column voor Sky Sports . "Wederom waren het Charles Leclerc en zijn Ferrari die de snelste combinatie waren op de baan tijdens de kwalificatie en dus de poleposition veroverde." In de race was het daarentegen een ander verhaal. "Opnieuw had Ferrari echter geen antwoord op de wonderbaarlijke snelheid van Red Bull op de rechte stukken, met of zonder DRS. Tenzij Ferrari dat oplost en op hoge snelheden minder last krijgt van drag, dan zal dit kampioenschap naar Red Bull gaan", waarschuwt hij.

Verstappen én Leclerc indrukwekkend

Brundle was ondanks de duidelijke overmacht van Verstappen op de rechte stukken onder de indruk van zowel de Nederlander als zijn Monegaskische Formule 1-collega van Ferrari. Leclerc is echter door zijn Ferrari-bolide momenteel niet bij machte om te reageren zoals hij aan het begin van het seizoen deed. "Het was wederom een indrukwekkende en volwassen race van zowel Verstappen als Leclerc, maar het Ferrari-duo kan simpelweg niet reageren op een inhaalactie en net zoals in Bahrein weer terug voorbij razen aan de Nederlander", constateert de Brit, die ziet dat de dominantie van Red Bull op de rechte stukken meer voordelen met zich mee brengt. "Daardoor kunnen Max en zijn teamgenoot Sergio Perez veel comfortabeler zijn, hun banden in de gaten houden en rekening houden met de langere termijn, wetende dat ze met relatief weinig risico toe kunnen slaan op de rechte stukken", aldus Brundle.

Ferrari zal zich achter de oren krabben

Tot slot belicht Brundle de prestaties van de 'tweede' coureurs van Red Bull en Ferrari. Sainz maakte een oke indruk op hem, terwijl de strategen van Ferrari misschien beter werk hadden kunnen verrichten. "Voor Sainz was het een belangrijk weekend, vooral voor zijn vertrouwen, aangezien het Ferrari-duo voor de derde keer dit seizoen samen naar het podium mocht. Carlos had geen enkele ronde gecompleteerd tijdens de laatste twee races en in Miami had hij tijdens de training wederom een grote crash." "Hij hield tijdens de race echter zijn hoofd koel en wist Perez met medium banden knap van zich af te houden, al had de Mexicaan wel een probleem met zijn motor. Ferrari zal zich ongetwijfeld achter de oren hebben gekrabd omdat ze niet minstens een van hun coureurs naar binnen hebben gehaald tijdens de safety car. Verstappen was namelijk net de ingang van de pitstraat gepasseerd toen deze werd geactiveerd."

Viaplay
x
Oud-teambaas Steiner: "50/50 kans dat deze coureur nieuwe Verstappen wordt"