Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Brundle ziet pure winst voor Mercedes in vertrek Hamilton

Moet Mercedes rouwig zijn om het aanstaande vertrek van Lewis Hamilton in 2025? Niet per se, oordeelt F1-verslaggever Martin Brundle, die juist een groot voordeel ziet voor Mercedes.

Hamilton Shakedown 2024 W15 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Menig mond viel open van verbazing toen de transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari per 2025 werd aangekondigd, mogelijk ook menig mond bij Mercedes zelf. Ze verliezen de man die hen zoveel kampioenschappen heeft gebracht. Maar moeten ze er wel zo rouwig om zijn? Voormalig F1-coureur en commentator Martin Brundle is een andere mening toegedaan. Hij ziet er juist een groot voordeel voor Mercedes in.

"Er dienen zich voor velen juist kansen aan", zo oordeelt hij in de Sky Sports F1 Podcast. "Het verliezen van Hamilton zal het team juist nieuwe energie geven, kansen creëren. En ondertussen ben ik er zeker van dat George Russell het vertrouwen, het talent, de snelheid én de ervaring heeft om het stokje als teamleider zonder problemen van hem over te nemen."

Brundle merkt op dat Mercedes zelfs met een niet onaangenaam luxeprobleem zit: "Ze kunnen achterover leunen en rustig afwachten wat Adrea Kimi Antonelli gaat doen (als Mercedes-supertalent in de F2, red.). Ze hebben vermoedelijk ook Esteban Ocon achter de hand, en mogelijk kunnen ze ook een hengeltje uitwerpen richting Carlos Sainz en Fernando Alonso."

"Mick Schumacher zit ook nog in de poule, aangevuld met enkele andere coureurs, dus ik denk dat ze moeten aankijken hoe het seizoen verloopt. Waarom zouden ze nu al ergens bovenop springen?"

"Ondertussen wordt het één van de grootste sportverhalen van 2025, dus ik zie alleen maar positieve dingen. Ik denk dat ook Ferrari en zelfs Charles Leclerc er energie van krijgen dat hier zo veel over gesproken wordt."

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"