Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Budgetlimiet lastiger voor Ferrari? "Daar zeg je zowat"

De Formule 1-teams krijgen in 2021 allemaal te maken met de invoering van de budgetlimiet. Een totaal van 145 miljoen dollar mag dit jaar worden uitgegeven. Is dat een oneerlijker voordeel voor Ferrari dan voor de rest? Sportief directeur Laurent Mekies denkt van wel.

"Ja, Dieter, daar zeg je zowat." Aan het woord is Ferrari's technisch directeur Laurent Mekies als hem door RacingNews365 gevraagd wordt of de budgetlimiet voor Ferrari lastiger is om mee om te gaan dan voor de meeste andere teams, simpelweg omdat men altijd meer mensen in dienst had.

"Ik denk echter dat het nog wat verder gaat dan dat alleen", vervolgt de Fransman in een exclusief interview. "Gedurende de winter kun je niet een dubbel of zelfs driedubbel programma draaien zoals je idealiter zou willen."

"Het is echter niet alleen dat, het was voor ons ook zaak dat we de hele structuur om moesten gooien en dat we ook fors in de structuur moesten snijden. Wat we gewend zijn, zelfs als het gaat om het werken aan slechts één project, werkt nu niet meer. De hele structuur moest neergehaald worden om je aan te passen aan de nieuwe reglementen."

En omdat die regels zijn veranderd en het budgettair nagenoeg onmogelijk is om twee auto's tegelijkertijd te ontwikkelen, staat Ferrari voor een moeilijk dilemma, weet Mekies: "Ga je volle bak voor de 2022-auto? Want alle tijd die je spendeert aan de 2021-bolide kun je niet investeren in de nieuwe auto", zo schetst hij het dilemma waarbij zijn team zit.

Die knoop zal nu echter niet worden doorgehakt: "Het is een lastige call, maar wel een call die we na de eerste paar races zullen maken", aldus Mekies. Mocht de auto niet competitief zijn, dan kan Ferrari makkelijker besluiten om de focus naar volgend jaar te verleggen dan bijvoorbeeld Mercedes of Red Bull, teams die geacht mogen worden dit jaar vooraan mee te doen.

Ook interessant:

Video: De opzienbarende veranderingen aan de nieuwe Ferrari SF21

Interviews RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"