Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Button wijst naar Verstappen: "Dan kan je niet de beste coureur zijn"

Max Verstappen is snel, razendsnel, en heeft al twee wereldtitels. Voormalig F1-kampioen Jenson Button hoopt stiekem dat de Nederlander net als Fernando Alonso ooit zijn geluk buiten de koningsklasse gaat beproeven.

Button Verstappen 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met twee wereldtitels achter zijn naam is Max Verstappen al een van de meest succesvolle F1-coureurs ooit. Op een simrace hier en daar na deed de Nederlander nooit mee aan bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans. Wel wil hij dat in de toekomst heel graag gaan doen, zo heeft hij al vaak aangegeven.

Jenson Button is zo'n F1-kampioen die mee heeft gedaan aan de 24 uur van Le Mans. Vijf jaar geleden deed hij dat al en dit jaar doet hij met de speciale NASCAR-bolide mee aan de befaamde 24-uursrace. Als de Brit in gesprek met The Times zijn carrière bespreekt, vertelt hij hoe het vader worden hem heeft veranderd.

"Het maakt je een beter persoon. Als F1-coureur moet je egoïstisch zijn. Alles draait om jou en je hebt een heel team om ervoor te zorgen dat je nooit afgeleid raakt. Een F1-titel winnen was geweldig, maar kinderen doen je realiseren wat pas echt belangrijk is: dat betekent zóveel meer voor mij."

Racen buiten F1

Nadat hij een punt achter zijn F1-carrière zette, racete Button onder meer in Japan en eerder dit jaar deed hij mee aan een NASCAR-race. Verder is hij nog steeds actief in de Formule 1-wereld, maar dan als adviseur van Williams en als analist bij het Britse Sky Sport.

Als hij de huidige F1-coureurs bespreekt, zegt hij enorm veel respect te hebben voor voormalig teamgenoot Fernando Alonso. De tweevoudig F1-kampioen werd tijdens een korte afwezigheid van twee seizoenen wereldkampioen in het World Endurance Championship en ook won hij de 24 uur van Daytona al eens eerder.

Button heeft eveneens veel respect voor Verstappen, maar betwijfelt of hij de beste coureur kan worden genoemd zolang hij alleen in F1 heeft geracet. "Het kan goed zijn dat hij als de beste coureur ooit de geschiedenisboeken in gaat, maar ik ben het ermee eens dat je niet de beste coureur kan zijn als je niet een stap buiten de Formule 1 hebt gezet."

"Fernando heeft dat fenomenaal gedaan. Hij verliet F1 en racete in Le Mans en Daytona, won beide races, om vervolgens Le Mans op nieuw te winnen! Zijn performance is ondanks zijn leeftijd nog totaal niet weggezakt", aldus Button, die tot slot ook nog even zijn mening velt over Lewis Hamilton.

"Hij zit goed in zijn vel. Lastige jaren definiëren je als coureur, en hij heeft er daar nog niet veel van gehad. Hij presteert nog steeds ongelooflijk goed en hij lijkt een completer mens te zijn dan hij vroeger was toen we teamgenoten waren", zo sluit de kampioen van 2009 af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

24 uur van Le Mans 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"