© Twitter Formula 1

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Max Verstappen mag deze fouten niet meer maken'

26 mei 2018 16:46 Wanda Bisschop 4 reacties
Max Verstappen had de kans om in Monaco zijn allereerste pole uit zijn Formule 1 carrière te pakken. Het liep uiteindelijk op een fikse teleurstelling uit. Een laatste startplek is niet wat Red Bull in gedachten had en teambaas Horner is dan ook niet te spreken over het optreden van zijn pupil.

Horner: 'Een eerste startrij was mogelijk in Monaco'

"Monaco is ongelofelijk hard als het tegenzit. We weten allemaal dat Max een ontzettend snelle coureur is. Dit weekend beschikte hij ook nog eens over een super goede auto," aldus teambaas Horner tegenover Sky Sports F1 na afloop van de kwalificatie.

Verstappen crashte hard tijdens de derde vrije training waardoor het team alles op alles moest zetten om zijn auto op tijd klaar te krijgen voor de kwalificatie. Een onverwachts probleem met zijn versnellingsbak zette een streep door zijn kwalificatie. Volgens Horner baalt niet alleen het team maar is het vooral balend voor de coureur zelf.

"Geloof mij, niemand is op dit moment meer gefrustreerd dan Max zelf. Hij kon vandaag vechten voor pole. Dit is echt een ongelofelijk harde les vandaag voor hem."

In eerste instantie lijkt Horner nog redelijk mild voor Verstappen maar bij Channel 4 laat Horner toch los dat Verstappen dit soort fouten niet meer mag maken.

"In de derde vrije training mag dit gewoon niet gebeuren, die is puur bedoeld om de auto af te stellen. Hij heeft een auto waarmee hij Monaco kon winnen. Dat zal hem zeer doen want zoveel kansen om Monaco te winnen krijg je niet."

"Hij moet hiervan leren en dit soort fouten niet meer maken. Dat weet hij zelf ook. Ik denk dat het voor Max ontzettend pijnlijk was om toe te moeten kijken tijdens de kwalificatie."

Verstappen ligt het gehele seizoen al onder vuur vanwege zijn agressieve rijstijl en de risico's die hij neemt. Toch zegt hij zelf continu dat hij zijn rijstijl niet gaat aanpassen. Horner ziet dit toch anders en hoopt dat Monaco voor een omkeer zorgt

"Ik hoop het wel want, want anders weet ik het niet meer. Max is een fenomenaal sneller coureur en hij had vandaag voor de pole moeten strijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen