Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Nederland 2020

"Circuit Zandvoort een bron van inspiratie voor andere circuits"

Krijgen we straks op alle circuits kombochten te zien? Circuit Zandvoort-directeur Robert van Overdijk sluit kopieergedrag van andere circuits niet uit als de kombochten tijdens de Grand Prix van Nederland een succes blijken te zijn.

Begin mei strijkt het Formule 1-circus neer in Zandvoort voor de Grand Prix van Nederland. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar hoe de snelste bolides ter wereld de kombochten verwerken. Circuitdirecteur Robert van Overdijk weet dat de ogen van velen op Zandvoort gericht zullen zijn.

"Natuurlijk is het zo dat andere circuits ons in de gaten houden. Iedereen wil weten hoe het gaat zijn op 1 mei als alle coureurs voor het eerst de nieuwe kombochten uitproberen", zo laat Van Overdijk in gesprek met RacingNews365 optekenen.

Natuurlijk hebben alle teams hun simulatoren al aangepast aan de kombochten op het circuit, maar daarmee kan niet alles worden ondervangen: "Simulatoren kunnen alles tot in de honderdsten van een seconde nauwkeurig berekenen, maar het moet er vervolgens ook maar echt uit zien te komen."

Mensen willen weten hoe ver we zijn en willen foto's zien

- Robert van Overdijk

Of Circuit Zandvoort een bron van inspiratie kan zijn voor andere circuits? "Als blijkt dat onze manier van denken op Europese circuits succesvol kan zijn, dan kan ik me goed voorstellen dat men na gaat denken over soortgelijke ideeën."

Dat de Grand Prix van Nederland, met bijbehorende circuitaanpassingen, leeft in de Formule 1, blijkt wel als Van Overdijk door de paddock van het Circuit de Barcelona-Catalunya loopt om de F1-test bij te wonen: "Ik word voortdurend aangeklampt door mensen die willen weten hoe ver we zijn en die foto's willen zien. Ik merk hier deze dagen dat er veel bewondering is voor wat we doen in Zandvoort."

Met medewerking van Aaron Deckers.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

2 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem