Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Williams

Claire Williams: "Grote update in aantocht, waardoor we het gat kunnen dichten"

Het verhaal van Williams is dit seizoen alom bekend. Het is een van de Formule 1-teams met de meeste historie, maar vecht in 2019 standaard om de laatste twee plekken. Met een grote update hoopt de Engelse renstal binnenkort het waardeloze begin van het seizoen achter zich te laten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Williams kwam tijdens de testweken in Spanje voorafgaand aan het 2019-seizoen twee dagen te laat opdagen, omdat de FW42-bolide gewoonweg nog niet klaar was om de baan op te gaan. Als gevolg daarvan loopt het team al sinds het begin van het seizoen achter de feiten aan. George Russell en Robert Kubica kunnen het gaspedaal zo diep intrappen als ze willen, maar achteraan het Formule 1-veld strijden de Williams-coureurs slechts om de eer.

Nu het seizoen al een geruime tijd onderweg is, wordt het gat tussen de Engelse renstal en het middenveld langzaam maar zeker kleiner, maar er zijn nog grote stappen nodig wil het team daadwerkelijk de aansluiting vinden. Claire Williams meldt tegenover RaceFans dat die grote stap in aantocht is en deze hoogstwaarschijnlijk in aanloop naar de Grand Prix van Duitsland wordt gezet.

"Zoals iedereen heeft kunnen merken, hebben we de afgelopen races al wat nieuwe onderdelen geïntroduceerd, waarvan we het merendeel op de auto hebben gehouden, omdat ze voor betere prestaties zorgden. Daardoor kunnen we het gat met onze concurrenten langzaam dichten."

"Later deze maand, in aanloop naar het Grand Prix-weekend in Hockenheim, verwachten we een groot significant pakket vol updates te introduceren", vervolgt de eindverantwoordelijke van Williams. "Deze upgrades zullen voornamelijk gericht zijn op de aerodynamica en we hebben goede hoop dat we hierdoor veel tijd zullen winnen op onze concurrenten."

"We zetten goede stappen en ik ben blij om dat te zien. Natuurlijk hebben we een paar zware maanden achter de rug, maar het voelt eindelijk alsof we weer progressie boeken, wat zorgt voor vrolijke gezichten in de fabriek", aldus Claire Williams.

5 reacties