Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Franco Colapinto

Colapinto grapt om 'mislopen' Williams-zitje: "Hij kaapte mijn stoeltje!"

Hij heeft pas drie races in de Formule 1 op zijn naam staan, maar Franco Colapinto is nu al een van de revelaties van dit Formule 1-seizoen. Een zitje voor 2025 is echter nog allerminst zeker voor de Argentijn.

Colapinto Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan maar drie van de achttien F1-races deelnemen, maar wel beter presteren dan drie coureurs die er al vanaf het begin bij zijn: Franco Colapinto doet het gewoon even. Na de Grand Prix van Nederland werd Logan Sargeant bedankt voor zijn bewezen diensten en kreeg Colapinto de kans het F1-stuurtje bij Williams over te nemen. Dat doet hij tot dusver op indrukwekkende wijze, want tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan reed hij naar de achtste plek en ook in de andere raceweekenden liet hij zich gelden. 

Toch is het nog altijd onzeker of de 21-jarige Argentijn ook volgend seizoen in de F1 rijdt. Er is immers nog maar één stoeltje vrij. Niet bij Williams waar hij nu rijdt, maar bij StakeF1. Bij Williams zal Colapinto plaats moeten maken voor Carlos Sainz, die eerder dit jaar zijn komst naar het team bekend maakte. Een hard gelag voor Colapinto.

In gesprek met Spaanse presentator Pablo Motos in het het tv-programma El Hormiguero grapt Colapinto over die situatie. "Hij kaapte mijn stoeltje, jouw landgenoot. Zeg tegen hem dat hij naar een ander team moet gaan!"

Williams-teambaas James Vowles heeft eerder al gezegd er alles aan te doen om Colapinto in het vacante Stake F1-zitje te krijgen. Bij dat team ligt Nico Hulkenberg voor volgend seizoen al langere tijd vast, maar huidige rijders Valtteri Bottas en Guanyu Zhou weten ook nog niet waar ze aan toe zijn. Daarnaast azen er nog een aantal andere coureurs op dat laatste open stoeltje, dus het zal nog een lastig karwei worden voor Colapinto om zijn F1-avontuur voort te zetten in 2025. 

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull geeft update over nieuwe auto Verstappen