Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel begrijpt risico's Verstappen: "Hij kón ook all-in gaan!"

Max Verstappen was op weg naar poleposition op de zaterdag in Saoedi-Arabië tot het onfortuinlijke moment dat hij de muur raakte in de laatste bocht. In de RacingNews365-podcast worden de '26 magische bochten' van Verstappen besproken.

Het had zo mooi kunnen zijn voor Max Verstappen tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander reed in de eerste twee sectoren de snelste tijd en ook de laatste sector zag er goed uit, tot en met de laatste bocht. In de nieuwste RacingNews365-podcast worden deze 26 perfecte bochten van Verstappen besproken. F1-expert Ruud Dimmers smulde van de ronde van de Nederlander. "Ja dat was genieten, deed me echt gewoon denken aan zo'n magische pole-ronde van Senna in Monaco. Hij was bijna aan het spelen met de muur, dat zag je ook in de eerste sector. En toen....", zegt Dimmers.

Waarom Verstappen zoveel risico nam

In de laatste bocht ging het mis bij de Red Bull-coureur. Verstappen verremde zich en raakte de muur bij het uitkomen van de bocht. De Nederlander had gelukkig al een tijd neergezet die goed was voor de derde plek en de schade aan zijn auto viel ook mee. Tom Coronel vindt dat de Nederlander risico nam in de laatste bocht, maar kan dat ook verklaren. "Hij had natuurlijk al een bankerlap staan, dus hij kón ook all in gaan. En je weet als je naar Verstappen kijkt dat bij hem alles op de limiet gaat, alles gaat op de max." De WTCR-coureur heeft vrede met wat er is gebeurd. "Ik ben helemaal niet teleurgesteld. Tuurlijk als hij die ronde had afgemaakt had hij op poleposition gestaan en was de race misschien anders geweest. Maar dan hadden we het er nu niet over gehad", denkt Coronel. "Alles was zo perfect. Dat je kon zien: 'gelukkig, het is geen machine. Gelukkig, hij maakt ook fouten'."

De magische 26 bochten van Verstappen

De Nederlander zat thuis op de bank te kijken naar de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië en was verbaasd toen hij zag dat Verstappen zo snel was in de eerste sector. "Ik zag hem in bocht vier langs die muur gaan en ik zei: 'hij is twee tienden langzamer, op dit gedeelte van het circuit heeft hele weekend nog niemand gereden'. Zo heftig zat hij over de limiet heen daar, er kon niks tussen, hij zat gewoon nagenoeg de muur te brushen." "Ineens was hij paars en dacht ik 'huh?' Hij was niet langzamer, hij was zelfs nog sneller. Ik dacht: 'dit is niet normaal'. In de tweede sector zag ik de swing, ik zag dat ding plakken, ik zag hem goed over de kerbs gaan. Zo mooi heb ik nog nooit een auto door die bochten zien gaan", blikt de WTCR-coureur terug. Beluister de volledige RacingNews365-podcast hieronder.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden