Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Coronel 'bekomen' van schrik: "Red Bull hoeft nu niet meer bang te zijn"

Sinds de winst van Mercedes in Barcelona en Portimao lijkt Red Bull het te kloppen team in de Formule 1 te zijn. Coronel denkt precies te weten wat het is dat Red Bull sindsdien goed heeft gedaan.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sterker nog: Tom Coronel schrok enkele weken geleden nog van wat hij zag in zowel de Grand Prix van Portugal als de Grand Prix van Spanje: "Ik zag die races en schrok er een beetje van hoeveel ze (Mercedes, red.) aan het eind van de rechte stukken qua power toch nog over hadden."

"Vervolgens zie je dat ze bij Red Bull gewoon een hele goede keuze hebben gemaakt door gewoon met minder achtervleugel te gaan rijden. Met een kleinere achtervleugel heb je minder downforce, waardoor je harder gaat op de rechte stukken", vervolgt Coronel, die opmerkt dat dat nauwelijks ten koste is gegaan van de goede prestaties in de bochten.

"De plek waar je écht sterk moet zijn, namelijk aan hete einde van de rechte stukken, die hebben ze nu ook te pakken. Als ze desondanks nog steeds de mechanische grip kunnen vinden in de bochten, zie je gewoon dat ze niet meer bang hoeven te zijn. Ik denk dat dat een héél positief gevoel geeft."

Dat gegeven maakt dat Coronel durft te roepen wat hij al langer roept, namelijk dat Verstappen richting zijn eerste kampioenschap rijdt: "Ik zie namelijk dat gemiddeld genomen de auto sterker is en ik zie dat Mercedes toch een beetje in paniek raakt. In plaats van dat ze zich concentreren op het winnen van races, verzinnen ze er een hoop zaken omheen."

"Dat is het verschil tussen een team dat in de aanval is en een team dat de titel verdedigt en dat is wel heel duidelijk voelbaar", concludeert de WTCR-coureur.

Ook interessant:

Kan iemand Max Verstappen nog van de wereldtitel af houden en toont Mercedes zich een slecht verliezer? Dit en nog veel meer bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel samen met host Mental Theo in de nieuwste RN365-podcast.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team