Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Coronel deelt topteams verrassend in: "Laat Verstappen en Hamilton maar buiten spelen"

De Formule 1-stoeltjes bij de topteams zijn schaars, maar zo af en toe wordt er nog wat gewisseld. Tom Coronel heeft er zijn eigen kijk op en zou, als hij de touwtjes in handen heeft, een aantal coureurs wisselen.

Max Verstappen en Lewis Hamilton samen in een Formule 1-team? De kans dat dat echt gaat gebeuren is niet zo heel groot, maar Tom Coronel hoopt er nog altijd op. In de nieuwste podcastaflevering van de RacingNews365 F1-podcast wordt de Nederlandse coureur gevraagd naar hoe hij de stoeltjes bij de topteams zou verdelen.

Als Red Bull-duo ziet hij graag de twee meervoudig wereldkampioenen bij elkaar. "Ik ben nog steeds benieuwd naar het duo Max en Hamilton. Ik zou die gewoon in dezelfde auto willen zien. Ja, echt! En ik weet dat er meerdere zijn, want ik wil dat de waarheid naar boven komt."

"Ik zeg je, als dat gaat gebeuren, Red Bull en Max-Hamilton... laat ze maar buiten spelen! Ik ben gewoon benieuwd naar wat er gaat gebeuren. Dan komt de waarheid eindelijk boven water, want het is nog altijd de vraag: who is the best of all time?"

Coronel noemt de twee rivalen 'de twee beste coureurs waar je het over zou kunnen hebben', met een duidelijke beredenering: "Wie hebben alle records verbroken? Nou, dat is Lewis, maar dat is omdat hij langer in de F1 zit."

Ferrari, Mercedes en Aston Martin

Als Verstappen en Hamilton de stoeltjes bij Red Bull bezetten, wie zou er volgens Coronel dan voor Ferrari rijden? "Ik ga ze dan toch even mixen: ik zeg dan George Russell en Lando Norris", waardoor er bij Mercedes ineens twee stoeltjes 'vrij' zijn. "Ik zeg daar een Oscar Piastri en Alex Albon."

De Nederlander kiest voor Fernando Alonso en Yuki Tsunoda bij Aston Martin, waarna podcasthost Joris Mosterdijk opmerkt dat de vaste coureurs van Ferrari geen plek meer hebben bij de topteams. Wat moet er dan gebeuren met Carlos Sainz en Charles Leclerc? "Die hebben hun kans gehad", oordeelt Coronel.

"Ik heb dat wel vaker met mensen: op een gegeven moment ben ik er een beetje klaar mee. Als ik zie hoeveel fouten hij (Leclerc, red.) de laatste tijd maakt, dan vind ik dat niet kunnen voor iemand die wereldkampioenschapswaardig zou moeten zijn."

Wie zie jij het liefst naast Verstappen bij Red Bull? Laat het ons weten in de poll!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024