Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Coronel fileert 'schandalige' Magnussen: "Had de zwarte vlag verdiend!"

Kevin Magnussen was een van de meeste besproken coureurs na afloop van de Grand Prix van Miami. En nee, dat kwam niet omdat de Deen zo'n ontzettend goede prestatie leverde met zijn Haas. De acties van Magnussen worden uitgebreid besproken in de podcast van RacingNews365.

Magnussen sprintrace Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar was Kevin Magnussen toch mee bezig tijdens het GP-weekend in Miami? Het is een vraag die veel F1-liefhebbers zich zullen stellen. Met 65 seconden tijdstraf en vijf strafpunten op zijn licentie, kun je zeker stellen dat de Deen een verschrikkelijk weekend kende in het zuiden van Florida. Tom Coronel is dan ook spijkerhard voor Magnussen.

In de podcast van RacingNews365 laat Coronel zijn licht schijnen over de acties van Magnussen: "Chaotisch, paniek, hij heeft het gewoon niet op een rijtje. Hij heeft er geen plezier in. Kijk maar hoe hij praat, hij staat daar voor de microfoon van ik moet hier staan, ik geef even snel antwoord en ik ben weer weg. Als je er geen fun in hebt, ga gewoon weer terug naar Amerika. Waar je eigenlijk ook zat."

Ook F1-kenner Ruud Dimmers vond het gedrag van Magnussen veel te ver gaan: "Het is gewoon belachelijk hoe hij met Hamilton aan het vechten was. En ik houd van hard vechten en als je een keer met z'n tweeën buiten de baan komt, prima. Maar dit is gewoon moedwillig de vernieling in rijden. En dan zeg je naderhand, ja, ik ben een teamplayer. Er zijn coureurs voor minder bestraft."

'Doelbewuste acties'

"Dit was echt schandalig," zo vervolgt Coronel. "Kijk, dit was écht onsportief. Op een gegeven moment zie je gewoon, deze man is alleen maar andere mensen hun race aan het verkloten. Dat is waar hij mee bezig was." Coronel vond de straffen die Magnussen op zaterdag kreeg dan ook veel te licht. Hij had liever een andere straf gezien, die je hedendaags niet vaak meer tegenkomt in de Formule 1: "Hij had gewoon na de tweede, derde keer een zwarte vlag moeten krijgen, echt dat meen ik."

Een zware maatregel, maar volgens Coronel de enige juiste beslissing om hem te laten stoppen: "De FIA is daar om te zorgen dat de sportieve regelementen worden nageleefd. Dat deed hij niet, dan moet je hem uit de race halen." Wat Dimmers vooral schrijnend vindt, is het feit dat ook de andere coureurs klaar lijken te zijn met de streken van Magnussen: "Het was ook de concurrentie die het zei, misschien moet hij maar even een weekendje thuisblijven. Het is lang geleden dat ik ze dat over iemand heb horen zeggen."

Bekijk hieronder de volledige podcast!

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'