Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel gelooft volop in 'rijdertje' Verstappen: "Daar kan hij het verschil maken"

Na een zeer moeizame race in Monza moet Max Verstappen zich dit weekend zien te herpakken tijdens de GP van Azerbeidzjan. Tom Coronel en Ruud Dimmers zien de drievoudig wereldkampioen in ieder geval wel op het podium eindigen, zo zeggen ze in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Verstappen Horner Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Italië was wellicht een van de slechtste races van Red Bull in 2024. De RB20 gleed alle kanten op en uiteindelijk eindigden Max Verstappen en Sergio Perez op respectievelijk P6 en P8. Gaat het in de GP van Azerbeidzjan in Bakoe beter voor Verstappen? Het is de vraag voor autocoureur en analist Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers.

Coronel ziet Max Verstappen in Bakoe wel naar het podium rijden. Dat zou in ieder geval een flinke opsteker zijn voor de Nederlander. "Op een stratencircuit moet je als coureur het verschil maken. Op een 'standaard' circuit is dat toch wat moeilijker. In Bakoe zie ik hem dat wel doen, daar geloof ik zeker in. Ik zie toch wel dat het niet zo dramatisch gaat worden als in Monza, want dan hebben we wel een serieus probleem."

Dimmers stelt wel een voorwaarde voor de wederostanding van Verstappen. "Je hebt wel een auto nodig waarin je vertrouwen hebt, want het muurtje staat dicht bij. Er zijn wel lage kerbstones, dat is wel fijn. Hij moet op het podium komen. Er is geen favoriet voor mij. Het zit denk ik wel redelijk dicht bij elkaar. Ik verwacht iets minder van Mercedes. Voor mijn gevoel moet hij (Verstappen, red.) gewoon echt meedoen. Laat het maar een gekke race zijn. Ze hebben ook een opkikkertje nodig."

Coronel: "Inderdaad, die positieve vibe moet terugkomen. Al dat gejank en dat moeilijke gedoe van al die mensen die denken het probleem op te kunnen lossen... Laat maar even zien dat het ook in het rijdertje zit. Daar geloof ik in."

In het technische gedeelte van het circuit in Bakoe denken de beide heren dat de Max-factor een groter verschil kan maken dan op Monza. "In de kwalificatie wel", zegt Dimmers. "Maar dan moet je wel vertrouwen hebben in de auto, dan moet je weten wat ie doet. Als het net zoals in Zandvoort is, dat de auto alle kanten opgaat, dan is het moeilijk hoor. Maar als hij lekker rijdt en hij stuurt in en je durft er dan voor te gaan..."

Coronel is het daar mee eens. "100 procent. De auto is dan licht en er zitten meerdere typen bochten in. En we moeten niet vergeten, we hebben de laatste twee races zoveel ellende gezien. Ze zullen toch wel ergens weten waar ze nu mee bezig zijn? Daar zie ik ook wel een lift in, dat ze genoeg analyses hebben gedraaid, dat ze echt wel een beetje weten welke richting ze op moeten."

Beluister hieronder de volledige podcast!

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner onthult 2023 startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"