Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel hekelt straf Verstappen: "Het is altijd hetzelfde, dit win je nooit"

In het Grand Prix-weekend van Qatar zijn er duidelijke fouten gemaakt door de FIA, zo vindt Tom Coronel. Na een incident tijdens de kwalificatie kregen Max Verstappen en Valtteri Bottas gridstraffen na het negeren van gele vlaggen. Dit was volgens de Nederlandse coureur niet nodig geweest als er beter was gehandeld.

Max Verstappen kreeg na de kwalificatie in Qatar een gridstraf van vijf plaatsen voor het negeren van gele vlaggen. Pierre Gasly kreeg een klapband en moest zijn bolide parkeren op het lange rechte stuk, waarna er een verwarrende situatie ontstond. In de nieuwste podcast van RacingNews365 bespreken Tom Coronel en Ruud Dimmers het incident. "Het vreemde was, een gele vlag geef je niet als iemand langzaam rijdt", trapt Coronel af. "Dan geef je namelijk een witte vlag. Het was een langzamer voertuig op de baan en zelfs niet op de ideale lijn. Hij zat helemaal aan de binnenkant. In dit geval is het dan ook een fout van de FIA, ze maken er zelf een rommeltje van." Toch werd er met de gele vlag gezwaaid, waardoor een gridstraf onvermijdelijk was voor Verstappen. "Het is altijd hetzelfde, dit win je nooit. Geel is geel en als er met geel wordt gezwaaid, dan pakken ze je gewoon. Dat moeten ze wel doen door middel van veiligheidsoverwegingen. Ik vind dat als de FIA een fout maakt, dat ze best mogen zeggen 'jongens sorry, we zitten fout en deze straf moeten we wegwuiven'. Voor het kampioenschap al helemaal."

Verstappen en Bottas zagen overijverige marshal niet

Dimmers begrijpt dat Verstappen bestraft moet worden, maar is het wel eens over de rommelige acties van de FIA in Qatar. "Wat Tom al zegt, als er geel hangt dan moet je van je gas", vult hij aan. "Alleen het klopte gewoon niet wat ze deden. Red Bull heeft ook al bij de stewards gezegd: er was geen geel. Volgens de computer niet, volgens het dashboard niet en volgens de lampen niet." "Er stond alleen nog één overijverige marshal. Max en Bottas hadden hem nog niet gezien." Coronel en Dimmers vinden dat de coureurs in deze situatie te hard bestraft zijn door het foutief zwaaien van de gele vlag. "Ik vind het frappant dat de coureurs altijd de sjaak zijn. Maar ja, dubbel geel was onnodig en de straf al helemaal", aldus Coronel. Verstappen startte de GP van Qatar na het incasseren van de gridstraf vanaf de zevende plaats. Hierdoor had hij volgens Dimmers nul kans op de overwinning op Losail. "Na een paar rondjes waren de plaatsen gelukkig weer teruggewonnen, maar de kans op een overwinning was weg. Lewis Hamilton was al de snelste, maar anders had je in ieder geval nog een raketstart kunnen maken." Beluister de gehele podcast hieronder.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden