Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Coronel 'adviseert' Haas over Magnussen: "Trek die bokshandschoenen aan"

De kamikazeacties van Kevin Magnussen zijn de afgelopen weken een veelbesproken gespreksonderwerp, al hoeft de Deen in de meeste gevallen niet te rekenen op steun van buitenaf. Ook in Monaco kwam hij weer op opmerkelijke wijze in beeld en Ruud Dimmers en Tom Coronel zetten vooral vraagtekens bij het voorval.

Magnussen crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De pech van het team van Haas begon op de zaterdag al, toen zowel Kevin Magnussen als Nico Hulkenberg gediskwalificeerd werden na de kwalificatie. De beide heren kregen uiteindelijk een startpositie achteraan de grid toegewezen en zouden vanaf daar alles op alles moeten zetten om ergens een positie te winnen. Magnussen nam die taak echter wel heel serieus en dat eindigde al snel in tranen.

De Deen kwam namelijk verrassend goed weg bij de start en ging na enkele meters al voorbij aan de Stake-bolide van Guanyu Zhou en dat smaakte logischerwijs naar meer. Sergio Perez werd zijn volgende slachtoffer, al nam hij de term 'slachtoffer' iets té serieus. Hij zocht aan de rechterzijde naar een gat om een inhaalactie in te kunnen zetten, maar Perez stuurde vervolgens naar rechts en raakte daarbij de linker voorband van Magnussen. De Mexicaan werd in de rondte getikt en het was al snel einde race voor de beide heren.

Wie er nou precies verantwoordelijk is voor het incident is verder niet bekend, want de wedstrijdleiding deelde geen straf uit na het voorval. Toch benadrukt Tom Coronel in de Formule 1-podcast van RacingNews365 dat er volgens hem geen twijfel mogelijk is over de schuldige. "Magnussen neemt te veel risico, dat is honderd procent zeker een feit. Het is namelijk heel simpel: die slinger die volgt gaat naar boven en daarna zit je aan de buitenkant op het vuil. Die actie had sowieso geen kans van slagen." 

"Maar als coureur heb je wel net wat meer vrijheid in die eerste ronde, in ieder geval om je auto ergens tussen te zetten. Perez had ook een verschrikkelijke exit uit die eerste bocht, maar Magnussen had evengoed moeten lossen. Die slinger naar boven is niet geschikt om met twee man naast elkaar te rijden, dus die actie was gewoon niet doordacht. Ik kan me wel indenken dat die actie niet bestraft werd, maar als ik de teambaas van Haas was, zou ik toch even mijn bokshandschoenen aandoen en hem even een paar stoten op zijn hoofd geven. Want welke hersencel heeft hij gebruikt op het moment dat hij die actie inzette?" 

Magnussen riep over de boordradio dat Perez de schuldige zou zijn geweest, maar Coronel wil daar niets van weten. "Hij zegt dat echt alleen omdat hij weet dat het echt een hele domme actie was van hem. Je moet als teambaas van Haas nu echt even ingrijpen, hem bij zijn hoofd pakken en die bokshandschoenen gebruiken. Even wakker worden, vriend! Wat ben jij daar in godsnaam aan het doen?" 

Ook Dimmers sluit zich aan bij de verbazing van Coronel. "Het is weer typisch Magnussen. Mijn eerste reactie was ook gewoon: hoezo, waarom? Hij had echt een hele goede start, maar wil vervolgens weer teveel Maar het ging echt om niks", benadrukt Coronel. "Het gaat niet om punten, want het gebeurde echt helemaal achteraan het veld. Het sloeg echt helemaal nergens op!" 

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap