Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel is glashelder: "Verstappen verdwijnt gewoon"

Tom Coronel weet het zeker: Max Verstappen pakt op Suzuka zijn derde overwinning van dit Formule 1-seizoen. De analist en coureur noemt een concurrent voor de Nederlander, maar verwacht dat deze uiteindelijk ook moet afhaken.

Verstappen Japan
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Max Verstappen de eerste twee races van het jaar overtuigend won, moest de drievoudig wereldkampioen al vroeg afhaken tijdens de race in Australië. Een probleem aan de remmen gooide roet in het eten voor de Nederlander en daar profiteerde Carlos Sainz in zijn Ferrari optimaal van. Tom Coronel ziet de Spanjaard dan ook als een van de belangrijkste uitdagers van Verstappen in Japan.

"Ik zie dat Sainz een hele goede swing te pakken heeft. Ik zie dat hij mega gemotiveerd is en ook moet laten zien wat hij waard is, omdat hij nog geen zitje voor volgend jaar heeft. Dat zou er nog wel eens eentje kunnen zijn die tegen zijn (Verstappen, red.) schenen gaat schoppen. Maar uiteindelijk gaat ze dat niet lukken, Max verdwijnt gewoon en maakt gewoon weer een gat. Hij had afgelopen weekend al een gat te pakken van 2,5 tot 3 tienden in een auto die volgens mij niet goed genoeg was, dus in Japan gaat hij iedereen een halve seconde in de ballen schoppen. Hij gaat iedereen echt serieus de ballen eraf draaien op Suzuka", zo is de uitgesproken mening van Coronel.

Regen op Suzuka?

Ook over de teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez, heeft de analist een duidelijk oordeel. "Perez maakt er een klerezooi van, dat hebben we de laatste jaren nog wel gezien op Suzuka, dat was niks bijzonders. Hij reed zijn vleugel er nog af in de hairpin, echt een hele domme actie, hij was toen heel erg gefrustreerd."

Daar waar het erop leek dat de regen in eerste instantie een grote rol kon gaan spelen op Suzuka, lijkt dat nu toch aanzienlijk minder te zijn. Maar je weet het nooit op het circuit in Japan, weet ook Coronel. "Suzuka ligt aan de kust en als je richting Spoon rijdt, dan zie je daar ook de bergen liggen. Het kan er dus spoken. Het probleem op Suzuka is dat er heel veel delen van het circuit niet vlak zijn. Dat betekent dat als het regent, dat het water als riviertjes erover heen gaat, zoals op het rechte stuk. Als het echt gaat regenen, dan heb je stukken op de baan met aquaplaning."

Coronel vervolgt: "Het is moeilijk, maar wat gaaf is, is dat als er een beetje wind is, dat de baan op bepaalde stukken zo weer droog is. Het kan alle kanten op en het zou heel erg gaaf zijn als we dat gaan meemaken. Als het droog wordt, dan verdwijnt Max, dat kun je van me aannemen. Maar als het begint te regenen en met de bandenstrategieën, dan kun je lachen en dan wordt het een mooie puinhoop."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco