Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Coronel zet vraagtekens bij Red Bull: "Zijn Ferrari en McLaren niet sneller?"

In het weekend waarin Sergio Perez de ijzers uit het vuur moest halen voor het team van Red Bull, kwam de Mexicaan niet verder dan de vijfde plek. Tom Coronel is onverbiddelijk voor zowel Perez als Red Bull in de RacingNews365 Formule 1-podcast.

Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nee, het was niet het weekend van Sergio Perez in Melbourne. Waar de Mexicaan zich als derde kwalificeerde, moest hij de race vanaf de zesde plaats beginnen. Perez zou Nico Hulkenberg hebben opgehouden, waardoor de Red Bull-coureur drie plaatsen naar achteren werd gezet. Het zou het begin zijn van een dramatische zondag voor de Mexicaan.

Na het uitvallen van Max Verstappen werden de ogen al snel op Sergio Perez gericht. De tweede Red Bull-coureur kwam echter totaal niet in de buurt van het podium. Vooral het gebrek aan snelheid is wat Tom Coronel nogal schrijnend vindt. Hij vertelt in de podcast van RacingNews365: "Met de auto waar je normaal gesproken gewoon mee wint, is dit wel een hele pijnlijke. Op het moment dat Max het niet doet, moet hij het doen. En dat was dit weekend nog niet bijna het geval."

Kenner Ruud Dimmers nuanceert het verhaal van Coronel een beetje. Hij is van mening dat Pérez niet beter kan: "Dit is gewoon precies van je van Perez kunt verwachten. Hij is een moeilijke inhaler, hangt schijnbaar lang vast achter een andere auto en blijkbaar had hij schade gereden. Ik vond dit dus echt een typische Perez-race."

Hoe sterk is Red Bull?

Ferrari en McLaren waren dit weekend dus te snel voor de overgebleven Red Bull en dus rijst de vraag: hoe goed is die Red Bull nou eigenlijk? Ruud Dimmers voorziet vooral dat de Italiaanse renstal een stap voorwaarts heeft gemaakt: "Ferrari zat er echt megagoed bij. We hadden ze in de kwalificatie wel verwacht, maar ze hielden het ook in de race goed vol. Wel daarbij gezegd, Melbourne is een circuit waar ze altijd goed zijn."

Volgens Coronel is de race van Perez in Melbourne ook iets voor Max Verstappen om zich zorgen over te maken: "Als je ziet dat Perez ook niet goed kan aanvallen, dan was die kwalificatieronde van Max wel echt heel goed. Drie tienden los lijkt dan heel dominant. Maar als die auto echt zo goed was, had die makkelijk op het podium moeten komen. Dat is niet het geval, dus hoe goed is die Red Bull dan echt? Zijn Ferrari en McLaren niet sneller?"

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China