Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RacingNews365 F1 Podcast

Coronel onder de indruk: "Hij reed dezelfde pace als iemand in een Red Bull"

Lando Norris kende in China een weekend met twee gezichten. Waar hij een echt goed resultaat in de sprintrace al na bocht 1 kon vergeten, pakte hij een knappe tweede plek tijdens de Grand Prix. De heren in de Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreken het.

XPB 1273385 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris zette zijn McLaren in de regenachtige omstandigheden op de vrijdag in China op poleposition voor de sprintrace, maar daar kon hij niet lang van genieten. In de eerste bocht kwam hij buiten de baan terecht door toedoen van Lewis Hamilton en volgens F1-kenner Ruud Dimmers was dat niet al te slim van de Brit. "Die actie in de eerste bocht bij de sprintrace is gewoon dom. Je weet dat het niet kan. En je vergooit daar een hoop punten."

Daar kan analist en autocoureur Tom Coronel zich niet helemaal in vinden. "Daar was Lewis niet netjes. Lewis duwde Norris naar buiten, maar het kan wel, want je hebt gezien dat Fernando Alonso het deed op Sergio Perez. Het was net dat Lewis hem te ver naar buiten duwde, daardoor kwam hij op het vuil terecht. Ik vind het wel typisch Norris, want hij gaat altijd all-in. Weet je: 'jongens, Ik heb nog nooit gewonnen, dan ga ik het gewoon proberen'", aldus Coronel.

"Maar het is ook wel typisch Norris dat het net niet lukt", zo kaatst Dimmers de bal terug. "Ja, maar daar heeft hij de auto ook niet voor. Met een McLaren ga je geen race winnen. Die win je pas als Max (Verstappen, red.) of Perez uitvalt. Eerder win je niet", zo is Coronel stellig.

In de buurt van Verstappen

Daarbij is de Brit ook een andere coureur dan bijvoorbeeld Verstappen, zo ziet Coronel. "Hij is fair. Je hebt faire racers, je hebt ruige racers en je hebt mensen waar je niet mee kan racen. Daar zit altijd wel een beetje verschil in." Dimmers neemt het daarna over. "Maar als je een Norris hebt of een George Russell, daar ga je anders tegen racen dan tegen Hamilton of tegen Verstappen. Niet omdat ze wereldkampioen zijn, maar puur de agressie die erin zit."

Volgens de heren was de Grand Prix van China daarentegen een prima race van Norris. "De race was echt knap, keurig gereden. Hij was de enige die op momenten een beetje in de buurt kon blijven van Verstappen. We hebben het over een half seconde per ronde, dat is best wel pijnlijk om dat zo te zeggen. Maar de rest zat eigenlijk gewoon op een seconde of meer. En als Max een keer gas gaf dan was het eigenlijk nog meer", aldus Dimmers.

"Het mooie was dat Norris zelfs wegreed van Perez. Het gat was drie seconden en het werden er vijf. Ik dacht, Perez hengelt hem zo binnen, maar Perez reed er niet naartoe. Hij zat helemaal vrij op de baan, maar hij had niet de snelheid aan het eind die Lando Norris had. Hij was iedere keer een tiende, nog een keer een tiende, dan even gelijk, dan twee tienden sneller. Dan betekent het dat je met een McLaren eigenlijk dezelfde pace hebt als iemand die normaal in een Red Bull zou rijden, buiten de factor van Verstappen dan."

Coronel vervolgt: "Ik was zeer onder de indruk van zijn racepace en toen dacht ik: nu stort hij in, nu gaan zijn banden stuk, want op dat moment zat ik te wachten. Maar dat was helemaal niet zo, want in de laatste drie ronden was hij nog steeds sneller dan Perez", zo sluit Coronel af.

Beluister hieronder de volledige podcast!

Ook interessant:

De Grand Prix van China ligt achter ons en daarin gebeurde genoeg. Max Verstappen leek er op de vrijdag nog niet heel goed bij te zitten, maar hij pakte overtuigend de zege in de sprintrace en de Grand Prix.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"