Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel tevreden na probleemloze start Dakar 2022: "Kunnen nog wel wat harder"

De eerste kilometers van de Dakar Rally 2022 zitten er op voor Tim en Tom Coronel. Een korte proef, die toch wat uitdaging kende. RacingNews365 sprak met Tom Coronel.

Met een voor hen nieuwe wagen verschenen Tim en Tom Coronel aan de start van de 2022 Dakar Rally. 'The Beast' werd ingeruild voor een Century, een totaal ander type auto. De eerste special stage van slechts 19 kilometer stond dan ook voornamelijk in het teken van rustig de wagen leren kennen. Uiteindelijk kwam het vrolijke duo zo'n twee minuten na winnaar Nasser Al-Attiyah over de finish, op positie 34. RacingNews365 sprak direct na afloop van de proef met Tom Coronel, die in de Century onderweg was naar het bivak. "Het was helemaal oké. Een korte proef, maar er zaten al wel gelijk wat heftige duinen in. Niveau L2 noemen ze dat, L3 dat zijn de allerzwaarste. We hadden een hele steile afdaling naar beneden en moesten ook tussen wat stenen door, maar het ging gewoon goed."

Coronel tevreden na probleemloze start

"Tim had een mooie pace te pakken en de auto voelt goed aan. We zaten in het stof achter twee deelnemers en dan verlies je wel wat tijd. We kunnen nog wel wat harder dan dit, maar we zitten er lekker bij. De auto voelde goed en hebben drie man ingehaald." "We zagen al diverse mensen met problemen staan. Ik ben dan ook heel tevreden. Een hele goede start en het was voor het eerst dat we in de duinen rijden met deze auto."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"