Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: 'Verstappen gaat meer kampioenschappen winnen dan Schumacher'

Max Verstappen wist in 2021 zijn eerste wereldtitel op zijn naam te schrijven en volgens Tom Coronel is dat zeker niet te de laatste. Sterker nog, de WTCR-coureur durft te wedden dat de Nederlander Michael Schumacher voorbij gaat met kampioenschappen.

Het Formule 1-seizoen van 2021 eindigde met een ware apotheose in Abu Dhabi. Max Verstappen trok daar aan het langste eind en de Nederlander mag zich vanaf nu dan ook officieel wereldkampioen noemen. In de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast wordt nog eens rustig nagebabbeld over het afgelopen seizoen. Tom Coronel krijgt de volgende stelling voorgelegd: Verstappen gaat meer kampioenschappen winnen dan Michael Schumacher. De WTCR-coureur geeft een heel duidelijk antwoord. "100 procent. Daar zet ik mijn huis op in. Deze jongen blijft voorlopig namelijk wel racen, daar ben ik van overtuigd", zegt Coronel. "Kijk even naar de kampioenschappen die hij al heeft gewonnen. Je moet niet vergeten dat Max in alles waarin hij heeft gereden kampioen is geworden, met uitzondering van het Europees kampioenschap Formule 3", voegt de Nederlandse coureur toe.

Verstappen heeft ook geluk nodig

De rijstijl van Verstappen zal ook meehelpen aan meerdere titels, aldus Coronel. "Je ziet ook hoe hij racet. Uiteindelijk wint hij met een mindere auto het kampioenschap. Hij is heel slim, heel fel en tien keer tweede worden geeft je ook een kampioenschap. Dat is wat ik in dit mannetje zie." F1-expert Ruud Dimmers is het niet helemaal met de WTCR-coureur eens. "Je hebt ook gewoon veel geluk nodig. Als je één keer een team hebt dat dominant is, kijk naar Lewis Hamilton. Die had een titel voordat hij naar Mercedes ging, nu had 'ie er bijna acht. Kijk naar Mercedes zelf, acht keer op rij constructeurskampioen." Echter, als Verstappen het geluk heeft van de beste auto is hij niet te stoppen, denkt de F1-expert. "Als Max de beste auto heeft wordt de Formule 1 gewoon heel saai. Dan heb je de beste coureur in de beste auto en dan kun je de tv op een gegeven moment gewoon uitzetten."

Door nieuwe technische reglementen zullen de Formule 1-bolides volgend jaar heel anders zijn. Dimmers kan dan ook met geen mogelijkheid zeggen of Verstappen volgend seizoen weer kans maakt op de titel. "Ik vind het moeilijk om te voorspellen of iemand drie keer wereldkampioen wordt of tien keer wereldkampioen wordt. Het kan best zijn dat Red Bull volgend jaar een kanon van een auto heeft, maar het kan ook zijn dat Mercedes of Ferrari in een keer beter zijn. Volgend jaar krijgen we heel andere auto's." Coronel is het met de F1-expert eens; niemand kan een voorspelling maken van volgend jaar. "Je kan hele gekke dingen meemaken. We hebben het wel vaker gezien. In één keer kwam een Benneton erin, in één keer kwam Williams terug en toen was McLaren er weer. Het kan echt alle kanten op denk ik hoor." Beluister de volledige nieuwe aflevering van de RacingNews365-podcast hieronder.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez