Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel: "Verstappen is de snelste rijder, Red Bull niet meer sterkste auto"

Max Verstappen heeft tot nu toe twee keer de Grand Prix van Monaco gewonnen, maar of daar zondag een derde overwinning bij komt, is nog maar zeer de vraag. Tom Coronel ziet het in ieder geval niet gebeuren.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull-adviseur Helmut Marko gaf het eerder deze week al aan: de Grand Prix van Monaco wordt 'voor ons op voorhand de moeilijkste race tot nu toe, ook vanwege de hobbels en kerbstones'. De vraag is of Max Verstappen en Sergio Perez het tegendeel kunnen bewijzen op het iconische circuit. Coureur en analist Tom Coronel kan zich wel vinden in de bovenstaande woorden van Marko.

"Ze zien nu ook wel dat de andere teams behoorlijk aan hun stoelpoten zitten te zagen. Je bent niet altijd de beste en je moet niet vergeten dat de andere teams meer tijd in de windtunnel hebben. De andere teams hebben allemaal hele kleine voordelen zodat ze kunnen inlopen op de snellere teams. Het reglement klopt helemaal, want in Imola was het verschil tussen de eerste drie coureurs negen honderdsten. Dus kun je echt zeggen dat het spannend is, want als je niest is het al minder", zo begint Coronel zijn verhaal tegenover RacingNews365.

"Dat tijdsverschil gaan we ook zien. De Red Bull is naar mijn inziens ook niet meer de snelste auto en dat is eigenlijk wat Helmut Marko wil zeggen. 'Met Max hebben we nog wel de snelste rijder, maar Perez stond elfde en onze auto is niet meer de sterkste van het veld. We moeten dus weer iets bijzonders doen wat we vorig jaar ook hebben gedaan'. Maar toen was de auto wel een stuk sneller dan de rest", aldus Coronel.

"Ik ga niet voorspellen en het is niet dat ik het ga jinxen, maar als Max de pole pakt, dan is hij voor mij niet heel bijzonder, maar heel, heel, heel, heel, heel erg bijzonder. Want de auto kan het in principe niet. Ze gaan het echt moeilijk krijgen." Daarbij doet Coronel een opvallende voorspelling voor de waarschijnlijk droge kwalificatie, de sessie die voor een heel groot deel bepalend is in Monaco. "Dan denk ik dat het Leclerc, Max en Norris wordt, gewoon een mooie mixer." 

Gaat Verstappen dan wel 'gewoon' winnen op de zondag? "Max gaat tweede worden, hij gaat hem niet winnen, helaas. Ik zie twee Ferrari's en twee McLarens qua pitstopstrategieën heel slim werken om Max die trofee af te pakken. Want iedereen weet dat die in principe voor Max zou kunnen zijn en is. Het is in dit geval vier tegen één en dat is echt te veel. Ze gaan allemaal dezelfde truc toepassen en dat gaat even pijn doen. Hij moet heel veel geduld hebben als hij in de nek zit te hijgen bij Norris, Piastri, Leclerc en Sainz", zo sluit Coronel af.

Bekijk hieronder de hele video met Tom Coronel!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap