Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Wat dat betreft zijn Ferrari en Mercedes sterker dan Red Bull"

Nog heel even geduld en we kunnen weer genieten van een nieuw Formule 1-seizoen. De coureursduo's zijn bij de topteams hetzelfde gebleven. Welk duo is volgens Tom Coronel het sterkst?

Eind februari is het alweer tijd voor de testdagen van de Formule 1 en één week later beginnen de teams en coureurs met het echte werk: de Grand Prix van Bahrein 2023. Red Bull gaat haar titels verdedigen met Max Verstappen en Sergio Perez, net als vorig seizoen. Ook bij Ferrari en Mercedes blijven de coureursduo's ongewijzigd. Met nog een paar weken tot het nieuwe seizoen begint sprak RacingNews365 uitgebreid met Tom Coronel over het nieuwe jaar. Wat verwacht de Nederlandse coureur van Verstappen's concurrenten? Denkt hij dat Charles Leclerc dé kopman bij Ferrari is om voor de titel te gaan? "Ik ben het daar niet altijd mee eens", zegt hij als hem wordt gevraagd naar wie beter is bij Ferrari. "Nee, helemaal niet zelfs! Ik ben serieus fan van Carlos Sainz en het eerste jaar bij Ferrari zat hij er ook al goed bij. Aan het einde van het vorige seizoen scheelde het maar een paar duizendsten in de kwalificaties. Hij bouwt de druk op." RN365-host Joris Mosterdijk legt hem voor of Leclerc dan wel de snellere is, maar Sainz de betere kopman. "Ja, daar ben ik er helemaal mee eens!", antwoordt de Viaplay-analist.

Wie wordt de uitdager van Verstappen?

Regerend wereldkampioen Verstappen kan concurrentie verwachten van meerdere coureurs, maar gaat iemand het net zo moeilijk maken als Lewis Hamilton in 2021? En wie moet dat dan zijn? Coronel vindt het lastig. "Weet je, de pairing bij zowel Ferrari als bij Mercedes is eigenlijk sterker dan bij Red Bull." "De verschillen tussen de coureurs zijn een tandje minder. Bij Red Bull zie ik heel duidelijk dat Max de kopman is en als 'ie het niet is, dan neemt 'ie het wel. Bij de andere partijen scoort de een, dan weer de ander, maar Hamilton moet je nooit uitvlakken. Dat is echt iemand die het dashboard eruit vreet. George Russell probeert ondertussen de slimme Engelsman te zijn." "Ik durf eigenlijk echt niet te zeggen wie er beter is en dat maakt het zo onvoorspelbaar. Daardoor zeg ik: 2023 kom maar op! Ik sta te popelen. Ik wil gewoon de eerste drie races zien, want dan kan je iedereen in een hokje stoppen. Nu nog niet, behalve dan dat ik wel durf te zeggen dat de Red Bull nog steeds de snelste auto is, maar niet meer zo heftig als dat eerst was." Bekijk de volledige vooruitblik met Coronel hieronder!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"